Φώφη Γεννηματά: Απόψε βιώνουμε την ολοκλήρωση της Τριλογίας της Εξαπάτησης

0

Για πλήρη υποταγή στις εντολές των δανειστών κατηγόρησε την κυβέρνηση η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, χαρακτηρίζοντας ως «προκαταβολή» τα μέτρα των 1,8 δισ. που ψηφίστηκαν στον Προϋπολογισμό για το 2018. «Και τώρα ήρθε η ώρα για την αποπληρωμή με την ψήφιση όλων όσων σας ζήτησε η τρόικα στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης» συμπλήρωσε στην έναρξη της τοποθέτησής της.
 «Αυτοί που κρυφογελούν σήμερα με τα μέτρα που παίρνετε, είναι οι εκφραστές της συντηρητικής παράταξης στην Ελλάδα, που βλέπουν να υλοποιείται πλήρως η πολιτικής τους, χωρίς καν να “βρέξουν τα πόδια τους”» συμπλήρωσε η πρόεδρος της ΔΗΣΥ, τονίζοντας πως μέσα σε αυτή τη σκληρή πραγματικότητα, προβάλλει πια, η αληθινή ταυτότητα και φύση του ΣΥΡΙΖΑ: «Ο ΣΥΡΙΖΑ που γιγαντώθηκε μέσα από τη λαϊκή οργή, που καπηλεύτηκε την ελπίδα, σφραγίζει με την -εμβληματική πια- αποτυχία του, το τέλος της εποχής της αυταπάτης. Μια ευκαιριακή πολιτική συμμαχία». 
«Ένα συγκυριακό δημιούργημα της βαθιάς κρίσης, που ευτελίζει τις αξίες και τις αρχές της Αριστεράς, που προσπαθεί να “κανιβαλίσει” κάθε τι το προοδευτικό, να το εξισώσει με αδηφάγες πολιτικές λιτότητας και στείρας δημοσιονομικής προσαρμογής» πρόσθεσε η κ. Γεννηματά. 
Παράλληλα, η πρόεδρος της ΔΗΣΥ έκανε λόγο για κυνισμό της κυβέρνησης, καθώς στην Ελλάδα της δημογραφικής κρίσης βάζει κόφτη στα επιδόματα 67.000 τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών, ενώ μειώνει τη φορολογία στους μεγαλοϊδιοκτήτες των επιχειρήσεων του τζόγου. 
Ακόμη, η κ. Γεννηματά διερωτήθηκε αν πιστεύει κανείς πως η χώρα μπορεί να βγει από την κρίση. «Ποιος στ’ αλήθεια πιστεύει ότι μπορούμε να βγούμε από την κρίση με τους αναιμικούς ρυθμούς ανάπτυξης που έχουμε σήμερα, την διαιώνιση των capital controls και την αδυναμία του τραπεζικού συστήματος να χρηματοδοτήσει την πραγματική οικονομία».

Share.

Comments are closed.