ΚΙΔΗΣΟ: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ψηφίζει «τα πάντα όλα»

0

Από το Γραφείο Τύπου του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, με αφορμή τη σημερινή ψηφοφορία του Μεσοπρόθεσμου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ  ψηφίζει «τα πάντα όλα», όπως  επαλήθευσαν πρόσφατα και ευρωπαίοι αξιωματούχοι.
Ο κ. Τσίπρας είχε από το 2015 δύο επιλογές:
– να εργασθεί για μία βιώσιμη ανάπτυξη και για μια δικαιότερη κοινωνία.
– να φέρει μέτρα όπως τα σημερινά : πλειστηριασμοί για οφειλές 500 ευρώ, επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα, ιδιωτικοποίηση ακόμα και του νερού, άδειες καζίνο χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινωνιών και τόσα άλλα.
Επέλεξε να ικανοποιήσει κάθε λογής αίτημα ισχυρών, αποδυναμώνοντας το θεσμικό πλαίσιο, εφαρμόζοντας μια ανελέητη φορολογική πολιτική, που οδηγεί σε εκτόξευση του ιδιωτικού χρέους και σε ισοπέδωση κάθε μορφής επιχειρηματικότητας.
Επέλεξε να κρυφτεί πίσω από μία τεχνική έξοδο από τα μνημόνια αντί να εργαστεί για μία πραγματική έξοδο από την κρίση μέσα από δομικές αλλαγές και ενδυνάμωση της αυτονομίας της πολιτικής.
Το μήνυμα της κυβέρνησης στους θεσμούς είναι πως η κυβέρνηση μπορεί να ζητήσει ό,τι θέλει από τους φορολογούμενους και θα το εισπράξει. Κι αν δεν το καταφέρει, θα τους πλειστηριάσει το σπίτι για 500 ευρώ. Στη λογική του «να σε κάψω Γιάννη, να σε αλείψω λάδι», είναι πολύ πιθανόν στις επόμενες εξαγγελίες του κ. Τσίπρα να συμπεριληφθούν εργατικές κατοικίες για… όσους θα έχει ξεσπιτώσει.
Το αποτέλεσμα των πολιτικών τους, της επιλογής ξηλώματος του θεσμικού πλαισίου αντί της ενίσχυσής του, δεν είναι μία θωρακισμένη χώρα, αλλά αντιθέτως μία διπλά ευάλωτη Ελλάδα, με οικονομικά δεσμευμένη και αδρανοποιημένη μεσαία τάξη, μία Ελλάδα που παραμένει ο αδύναμος κρίκος σε μία ενδεχόμενη νέα κρίση σε παγκόσμιο ή εγχώριο επίπεδο.
Το μεσοπρόθεσμο που έφεραν στη Βουλή, είναι ένα ακόμα σκαλοπάτι σε αυτή την πορεία

Share.

Comments are closed.