Ινστιτούτο Goethe: Ποιο μέλλον για τη σοσιαλδημοκρατία;

0

Το Ίδρυμα Friedrich-Ebert και οι εκδόσεις ΠΟΛΙΣ συνδιοργανώνουν εκδήλωση–ανοικτή συζήτηση με θέμα «Ποιο μέλλον για τη Σοσιαλδημοκρατία;», με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του
Ξενοφώντα Κοντιάδη, «Η Σοσιαλδημοκρατία σήμερα» 
την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 18:00 στο Ινστιτούτο Goethe Αθηνών (Ομήρου 14-16).
Εισαγωγή: Ulrich Storck, Διευθυντής του Ιδρύματος Friedrich-Ebert στην Αθήνα
Ομιλητές:

  • Γιώργος Καμίνης, Δήμαρχος Αθηναίων
  • Δημήτρης Σεβαστάκης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Σάμου, Αν. Καθηγητής ΕΜΠ
  • Νίκος Σωτηρόπουλος, Αναπλ. Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας
  • Παύλος Χρηστίδης, Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ
  • Δημήτρης Χριστόπουλος, Αν. Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου, Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου
  • και ο συγγραφέας Ξενοφών Κοντιάδης, Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου, Πρόεδρος του Ιδρύματος Τσάτσου

Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Τζίνα Μοσχολιού.
Η εκδήλωση θα καλυφθεί από ταυτόχρονη διερμηνεία (ελληνικά-γερμανικά).

Λίγα λόγια για τον Ξενοφώντα Κοντιάδη
Ο Ξενοφών Κοντιάδης είναι Καθηγητής στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου και Πρόεδρος του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ιδρύματος Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου.
Γεννήθηκε το 1967 στη Χαϊδελβέργη. Σπούδασε νομικά στην Αθήνα και στο Μόναχο. Δικηγόρος Αθηνών από το 1992. Δίδαξε στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (ως επίκουρος και εν συνεχεία αναπληρωτής Καθηγητής) από το 1998 και στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου από το 2004, όπου εκλέχθηκε το 2006 πρωτοβάθμιος Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου και Δικαίου Κοινωνικής Ασφάλειας. Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (2008-2010) και Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών (2010-2014). Τον Σεπτέμβριο του 2016  μετακλήθηκε στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου.
Από το 1995 Επιστημονικός Διευθυντής και από το 2006 Πρόεδρος Δ.Σ. του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ιδρύματος Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου, θέση στην οποία διαδέχθηκε τον δάσκαλό του, συνταγματολόγο Δημήτρη Θ. Τσάτσο. 
Μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Institute for European Constitutional Sciences (Hagen-Γερμανία) από το 2008. Συντονιστής του «Research Group on Constitution-Making and Constitutional Change» της Διεθνούς Ένωσης Συνταγματικού Δικαίου (IACL) από το 2013. Αντιπρόεδρος του European Institute for Social Security (2008-2011). Μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (2005-2011). Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Δι.Κ.Ε.Τε/ΟΤΟΕ από το 2014. Senior Expert του Εθνικού Σημείου Επαφής του Δικτύου FRANET του European Union Agency for Fundamental Rights (FRA) από τον Απρίλιο του 2016.   
Συγγραφέας 23 βιβλίων και περισσότερων από 130 μελετών στα ελληνικά, αγγλικά, γερμανικά και ιταλικά. Κριτής πολλών διεθνών επιστημονικών περιοδικών και διευθυντής επιστημονικών σειρών. Προσκεκλημένος ομιλητής σε ευρωπαϊκά πανεπιστήμια. Τακτικός αρθρογράφος στον ημερήσιο τύπο, με περισσότερα από 400 άρθρα. Μέλος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (2000-2006), μέλος Δ.Σ. του Α΄ ΠΕΣΥΠ Αθηνών (2003-2004), εμπειρογνώμονας της ΟΚΕ, Πρόεδρος τη Νομικής Επιτροπής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (2010-2016), διδάσκων στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner