Σταύρος Θεοδωράκης: Το Κίνημα Αλλαγής πρέπει να συναντήσει νέα κοινά

0

Ο Σταύρος Θεοδωράκης κάλεσε όλους μαζί να «αλλάξουμε την Ελλάδα. Να τη βγάλουμε από τους βάλτους του λαϊκισμού. Να γκρεμίσουμε τα τείχη του συντηρητισμού. Δίκαιη χώρα. Ελεύθεροι πολίτες. Οικονομικός εκσυγχρονισμός. Κοινωνικές μεταρρυθμίσεις. Το όνομά μας, μπορεί να γίνει ο οδηγός μας»
«Πρέπει να τολμήσουμε να πούμε ότι αν οι γείτονες μας εγκαταλείψουν τους αλυτρωτισμούς και είναι έτοιμοι για μια σύνθετη ονομασία -που θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία, αλλά δεν θα τον μονοπωλεί– είμαστε και εμείς έτοιμοι» δήλωσε για το θέμα των ημερών ο Σταύρος Θεοδωράκης.
«Δεν θα αντέξουμε πολύ ακόμη, ως προκεχωρημένο φυλάκιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μια σπαρασσόμενη περιοχή. Η Ελλάδα πρέπει να γίνει η πρωτεύουσα της ευρωπαϊκής Βαλκανικής χερσονήσου» προσέθεσε. 
Επιπλέον, έθεσε τον κανόνα του τριάντα λέγοντας: «Το 30% των συνέδρων πρέπει να είναι γυναίκες. Το 30% των συνέδρων πρέπει να είναι νέοι κάτω των 40 ετών. Το 30% των συνέδρων πρέπει να είναι από τον ιδιωτικό τομέα. Το 30% των συνέδρων πρέπει να έρχονται από περιοχές εκτός Αθήνας και εκτός Θεσσαλονίκης
Μπορούμε να ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ αυτά τα τέσσερα τριαντάρια αρκεί να το αποφασίσουμε. Αρκεί να σκεφθούμε έξω από το κουτί. Το κομματικό κουτί.
Το Κίνημα Αλλαγής πρέπει να συναντήσει νέα κοινά. Μόνο τότε θα παίξουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στην νέα εποχή. Αν αρκεστούμε σε αυτούς που έχουμε, τότε θα είμαστε μια συμπληρωματική δύναμη.
Χρειαζόμαστε τους έμπειρους αλλά χρειαζόμαστε και τους άπειρους. Χρειαζόμαστε τους παλιούς αλλά χρειαζόμαστε και τους νέους. Το συνέδριο δεν θα πρέπει να να είναι μια συνάντηση φανατικών. To συνέδριο μπορεί να είναι μια συνάντηση πολιτών που εκπροσωπούν την παραγωγική, δημιουργική Ελλάδα.» είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε φωτογραφικό υλικό του fourtounis.gr από τις εργασίες της πρώτης Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής

Share.

Comments are closed.