Γιώργος Καμίνης: Δημιουργούμε ένα νέο και ενιαίο, όχι ομοσπονδία των υπαρχόντων κομματικών σχηματισμών

0

«Δημιουργούμε ένα νέο, ενιαίο κόμμα, όχι ομοσπονδία των υπαρχόντων κομματικών σχηματισμών», υπογράμμισε ο  δήμαρχος Αθηναίων,  Γ. Καμίνης, κατά την παρέμβασή του στη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής. 
Όπως είπε, δημιουργούμε «ένα νέο προοδευτικό κόμμα, το οποίο θα λειτουργεί με τρόπο ανοικτό, δημοκρατικό, διαφανή, με ορατή την ευθύνη, με λογοδοσία, με σύγχρονες μεθόδους άμεσης, αλλά και ηλεκτρονικής επικοινωνίας και συμμετοχής, με θεσμοθετημένη τη λειτουργία των διαφορετικών τάσεων και ρευμάτων ιδεών στο εσωτερικό του. 
Γιατί αν θέλουμε μία κοινωνία ανοικτή, δεν μπορούμε παρά πρώτοι εμείς να είμαστε ανοικτοί, ανεκτικοί και υπόλογοι
».

Σημείωσε ότι με την ανοικτή διαδικασία εκλογής ηγεσίας, άνοιξε ένα μεγάλο παράθυρο ευκαιρίας για να δημιουργηθεί ένα νέο κόμμα που θα δώσει σάρκα και οστά στις προσδοκίες και στις ελπίδες όλων των δημοκρατικών πολιτών, τονίζοντας πως «έχουμε ιερό καθήκον να μην τους απογοητεύσουμε, έχουμε υποχρέωση να μην τους προδώσουμε. 
Γιατί όλοι αυτοί οι πολίτες είναι οι συνιδρυτές της νέας Παράταξης και μας έδωσαν μια ισχυρή, ξεκάθαρη και αδιαπραγμάτευτη εντολή. 
Με επικεφαλής τη Φώφη Γεννηματά να δημιουργήσουμε ένα νέο, ενιαίο κόμμα. 
Έναν ενιαίο φορέα που θα αναλάβει να εκφράσει τους πολίτες εκείνους που ασφυκτιούν ανάμεσα στο λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ και το συντηρητισμό της ΝΔ
».

Ο κ. Καμίνης  ανέφερε ακόμη ότι πρέπει «να μάθουμε από τα λάθη μας και να εμπνευστούμε από τα θετικά μας. 
Γιατί μόνο έτσι θα έχουμε ως πυξίδα μας και στο νέο φορέα μια απλή και αδιαπραγμάτευτη αλήθεια. 
Ότι αυτή η Παράταξη ήταν πρωταγωνιστής και πήγαινε τη χώρα μπροστά, μόνο όταν ήταν ενωμένη
».

Μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι «μόνο έτσι θα γίνουμε δυνατοί και θα μπορούμε να αντιπαρατεθούμε ως ίσο προς ίσο απέναντι και σε αυτούς που άγονται και φέρονται από τα πιο συντηρητικά ένστικτα της ελληνικής κοινωνίας τη στιγμή που δεν μπορούν να αποδεχθούν αυτό που και η πρόσφατη αποκάλυψη του εγγράφου της Τράπεζας της Ελλάδας έδειξε: Ότι η αιτία των μνημονίων έχει όνομα και επίθετο και ότι υπεύθυνη δημοσιονομική πολιτική δεν κάνεις σε χαρτοπετσέτες».
Επιπλέον, ο κ. Καμίνης ανέφερε ότι ο νέος προοδευτικός φορέας πρέπει να καταθέσει στην κρίση των πολιτών μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα, ένα πλαίσιο προγραμματικών θέσεων, αλλά και ένα πλαίσιο αξιών για το νέο κόμμα.
Σε ό,τι αφορά τις προτεραιότητες, ο ίδιος μεταξύ άλλων, σημείωσε την παραγωγή πλούτου με την καταπολέμηση των κοινωνικών ανισοτήτων, την ποιότητα ζωής, την ενσωμάτωση πολιτικών για την κλιματική αλλαγή, την αποκέντρωση, τις αρχές της κοινωνικής συνοχής, της δικαιοσύνης, της αναδιανομής και αλληλεγγύης ανάμεσα στις γενιές
Αναφερόμενος στην κατάσταση στα Πανεπιστήμια, ο κ. Καμίνης εκτίμησε ότι  «δεν υπάρχει κάτι προοδευτικό στο να παραμένουν στην κατάσταση που βρίσκονται, δεν είναι προοδευτική πράξη η επίκληση του ασύλου που επιτρέπει σε ελάχιστους τραμπούκους να εκφοβίζουν και να προπηλακίζουν πανεπιστημιακούς, αλλά και να διαλύουν τις υποδομές».
Κατά τον ίδιο, «δεν είναι πρόοδος αυτό που κάνει η κυβέρνηση κλείνοντας το μάτι σε ομάδες κουκουλοφόρων και κάθε λογής “συλλογικότητες” ότι μπορούν να καταλύουν κάθε έννοια νομιμότητας και τάξης, χωρίς συνέπειες».

Δείτε φωτογραφικό υλικό του fourtounis.gr από τις εργασίες της πρώτης Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής

Share.

Comments are closed.