Αργία για τα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία η ημέρα των Τριών Ιεραρχών

0

Κλειστά θα είναι τα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία την ημέρα των Τριών Ιεραρχών, ενώ καταργούνται και οι εκδηλώσεις που προέβλεπε το νέο Προεδρικό Διάταγμα για τη λειτουργία των σχολείων.
Ειδικότερα σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου στη Βουλή η ημέρα των Τριών Ιεραχών μετρέπεται σε αργία, δηλαδή θα είναι κλειστά τα σχολεία.
Με εγκύκλιο θα ορίζεται ότι ο προγραμματισμός δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τη συμβολή των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα θα γίνεται με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα.
Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα από το υπουργείο Παιδείας , ενώ σχετικά με τη νέα νομοθετική ρύθμιση κάνει λόγο για «εναρμόνιση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ως προς το πλαίσιο απόδοσης τιμής για την ημέρα των Τριών Ιεραρχών»  

Δείτε τι ίσχυε πέρσι ανά σχολική βαθμίδα και άλλαξε φέτος, χωρίς να γίνεται κατανοητό το γιατί!

  1. Εορτασμό των Τριών Ιεραρχών σε Γυμνάσια και Λύκεια
    Κατόπιν ερωτημάτων, σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017, ημέρα της εορτής των Τριών Ιεραρχών, στις σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δύνανται να πραγματοποιηθούν δραστηριότητες που σχετίζονται με τη συμβολή των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα, με ευθύνη του Διευθυντή και του Συλλόγου Διδασκόντων.
  2. Εορτασμό των Τριών Ιεραρχών σε ΕΠΑΛ , ΕΕΛ και ΕΕΕΕΚ
    H Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017, ημέρα της εορτής των Τριών Ιεραρχών, θα αφιερωθεί σε εκδηλώσεις στα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑ.Λ.), Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια, Ειδικά Επαγγελματικά Λύκεια και Ε.Ε.Ε.ΕΚ. όλης της χώρας.
  3. Εορτασμό των Τριών Ιεραρχών σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία
    Σχετικά με τον εορτασμό της θρησκευτικής γιορτής των Τριών Ιεραρχών, το υπουργείο Παιδείας  διευκρινίζει τα εξής:

    α) Την 30η Ιανουαρίου, εορτή των Τριών Ιεραρχών, τα νηπιαγωγεία δε θα λειτουργήσουν (άρθρο 4. §. 1ε του Π.Δ. 200/98 (ΦΕΚ 161Α). Την ημέρα αυτή, το διδακτικό προσωπικό θα πάρει μέρος στις σχετικές εκδηλώσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας της περιοχής.
    β) Η χρονική διάρκεια και ο τρόπος εορτασμού των εκδηλώσεων στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας θα καθοριστούν με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων.
    γ) Οι μαθητές που παρακολουθούν το Ολοήμερο Πρόγραμμα θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις του σχολείου και θα αποχωρήσουν με τους άλλους μαθητές.
    δ) Με ευθύνη του Διευθυντή και του Συλλόγου Διδασκόντων, ειδοποιούνται οι γονείς και οι κηδεμόνες για την ώρα αποχώρησης των μαθητών από το σχολείο.
Share.

Comments are closed.