ΑΔΕΔΥ: Καταγγελία για απόλυση υπαλλήλου στον Δήμο Χαλανδρίου

0

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει τη Διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου για αυταρχική και αντεργατική συμπεριφορά και συγκεκριμένα για την απόλυση συμβασιούχου υπαλλήλου του Δήμου.
H Διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου αποφάσισε αναίτια και αδικαιολόγητα να μην ανανεώσει τη σύμβαση υπαλλήλου που επί δέκα επτά (17) μήνες εργαζόταν στο χώρο της κομποστοποίησης.
Όπως καταγγέλλει μάλιστα η ΠΟΕ-ΟΤΑ και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου ο εν λόγω συμβασιούχος υπάλληλος δέχθηκε ένα «εργασιακό bullying» λίγες ημέρες πριν λήξει η σύμβαση του, αφού του απαγορεύτηκε η είσοδος στο αμαξοστάσιο, αλλάχθηκε η κλειδαριά έτσι ώστε να μην μπορεί να πάρει τα προσωπικά του αντικείμενα και επίσης, δεν είχε καμία απολύτως ενημέρωση ότι δεν θα ανανεωθεί ξανά η σύμβαση εργασίας του με συνέπεια να βρεθεί στο δρόμο.
Σε μία περίοδο που η εργασιακή ανασφάλεια είναι τεράστια, η ανεύρεση εργασίας εξαιρετικά δύσκολη και η ανεργία στα ύψη, τέτοιου είδους συμπεριφορές είναι κατακριτέες και καταδικαστέες.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει τις αποφάσεις και τις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ και του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου με αίτημα την ανανέωση άμεσα της σύμβασης και την επιστροφή του συγκεκριμένου υπαλλήλου στο χώρο εργασίας.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Share.

Comments are closed.