Τα βρήκαν Μερκελ-Σουλτς για τον «μεγαλο συνασπισμο» και πάμε για κυβέρνηση στη Γερμανία!

0

Σε συμφωνία κατέληξαν οι αρχηγοί των δυνητικών εταίρων του “μεγάλου” συνασπισμού (CDU/CSU, SPD), ‘Αγγελα Μέρκελ, Χορστ Ζεεχόφερ και Μάρτιν Σουλτς.
Σύμφωνα με κύκλους των διερευνητικών συνομιλιών τους οποίους επικαλείται το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, τα επιτελεία κατέληξαν σε ένα κείμενο 30 σελίδων και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να καταρτιστεί η προγραμματική συμφωνία για το σχηματισμό του νέου υπουργικού συμβουλίου.
Ο νέος γύρος των επίπονων διαπραγματεύσεων που βάζει τέλος στην πολιτική αστάθεια επί γερμανικού εδάφους ξεκίνησε το βράδυ της Πέμπτης και είχε διάρκεια πάνω από 24 ώρες.
Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες οι διαπραγματευτές των τριών κομμάτων προσπαθούσαν να καταλήξουν σε ένα αποτέλεσμα. Βασικά εμπόδια αποτελούσαν η οικονομική και η μεταναστευτική πολιτική, επισημαίνει η Welt.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πέρασαν πολλές ώρες συζητώντας τη φορολογία, καθώς και κοινωνικές πολιτικές και πολιτικές υγείας.
Αν και αρχικά υπήρχαν εκτιμήσεις ότι η νέα κυβέρνηση θα έχει ένα οικονομικό περιθώριο 45 δισεκατομμυρίων ευρώ, το κόστος των νέων πολιτικών στις οποίες κατέληξαν σήμερα είναι σχεδόν διπλάσιο.
Μεταξύ αυτών είναι η πρόταση να εισαχθεί μια σύνταξη αλληλεγγύης η οποία θα βοηθήσει τους χαμηλοσυνταξιούχους. Επιπλέον συμφωνήθηκε η περαιτέρω ενίσχυση των πόλεων με δεκάδες δισεκατομμύρια.
Προβλήματα είχαν δημιουργηθεί και εξαιτίας του αιτήματος του SPD να αυξηθεί ο ανώτατος φορολογικός συντελεστής από το 42% στο 45%.
Τώρα η συμφωνία κορυφής πρέπει να εγκριθεί και από τα κόμματα, όπως π.χ. με ένα συνέδριο των Σοσιαλδημοκρατών.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner