Έξαλλοι οι πολύτεκνοι με Τσακαλώτο: Έλα να ζήσεις τα παιδιά σου με τα δικά μας λεφτά

0

Οξύτατη κριτική στην κυβέρνηση πραγματοποίησαν στην Βουλή οι εκπρόσωποι των πολυτέκνων, για την περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων, κατά την ακρόασή τους στην συζήτηση για την επεξεργασία του πολυνομοσχεδίου.
Εκείνο που φαίνεται πως προκάλεσε την έκρηξη των ομοσπονδιών των τριτέκνων και των πολύτεκνων οικογενειών είναι πως σε τοποθέτησή του ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε πως είναι και ο ίδιος τρίτεκνος αλλά θα πρέπει να στηριχθούν και εκείνες οι οικογένειες που απαριθμούν ένα ή δύο τέκνα και είναι συγκριτικά περισσότερες.
«Είχαμε συναντηθεί με τον κ. Τσακαλώτο πριν από 1-2 χρόνια και μας είπε πως θα λάβει μέτρα στήριξης. Τώρα λέει ότι και ο ίδιος είναι τρίτεκνος αλλά πρέπει να στηριχθούν οικογένειες με ένα και δύο παιδιά. Να έρθετε κύριε υπουργέ με τα δικά μας λεφτά να ζήσετε τα παιδιά σας. Εκ του ασφαλούς μιλάτε», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Εμμανουήλ Αχλαδιανάκης πρόεδρος της πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τριτέκνων. 
Μάλιστα απηύθυνε κάλεσμα βουλευτές της πλειοψηφίας να καταψηφίσουν τις προωθούμενες διατάξεις που όπως υποστήριξε «στοχεύουν εναντίον του 3ου, 4ου και 5ου παιδιού. Να είστε σίγουροι πως αν το ψηφίσετε θα έχετε δώσει μαχαιριά απέναντι στο δημογραφικό . Σταθείτε στο ύψος περιστάσεων και καταψηφίστε. Προβληματιστείτε ενόψει της ψηφοφορίας», σημείωσε χαρακτηριστικά.
«Ξέρετε ποιους τιμωρείτε; Υπαλλήλους ιδιωτικούς και δημόσιους. Υπάρχει περίπτωση με τα μέτρα που παίρνετε να γεννηθούν σε μια οικογένεια 3 παιδιά; Δεν θα είστε υπουργός όταν θα δούμε τις επιπτώσεις των ρυθμίσεών σας» υποστήριξε παράλληλα προσθέτοντας: «Κάνω έκκληση στον πρωθυπουργό. Πριν από 5 χρόνια δημιουργήθηκε επιτροπή και υπογράψαμε, πιθανόν να υπογράψατε και εσείς, έκθεση για την στήριξη των τρίτεκνων. Σήμερα μας τιμωρείτε βάζοντας τεκμαρτά εισοδήματα. Δεν λέτε ότι τα επιδόματα αυτά θα φορολογηθούν. Παίρνετε απόφαση κατά της γέννησης τριών παιδιών».

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner