Γιάννης Θεωνάς: Το άρθρο για τις απεργίες δεν πρέπει να ψηφιστεί

0

Αντίθετος με τις αλλαγές στην προκήρυξη της απεργίας εμφανίστηκε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Θεωνάς. Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι το συγκεκριμένο θέμα δεν έχει απασχολήσει ακόμα τους βουλευτές του κόμματος
«Αυτή η διαδικασία είχε επιχειρηθεί να εφαρμοστεί μερικά χρόνια πριν. Από το 1983 είχε προωθηθεί μια τέτοια διαδικασία και τότε είχαν υπάρξει αντιδράσεις. Και αυτό τώρα πρέπει να έχει την ίδια τύχη για να μπορεί το συνδικαλιστικό κίνημα να αποφασίζει ελεύθερα» είπε ο κ. Θεωνάς μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.
Σύμφωνα με τον βουλευτή το άρθρο αυτό «μοιάζει με την εποχή που ο τότε υπουργός Εργασίας διαμόρφωνε την πάλη των τάξεων». «Ε, δεν γίνεται έτσι» κατέληξε ο κ. Θεωνάς.
Η επίμαχη διάταξη για τις απεργίες είναι ένα από τα «αγκάθια» που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση μέσω του πολυνομοσχεδίου που φέρνει για ψήφιση, αφού προβλέπει ότι για τη συζήτηση και τη λήψη απόφασης κήρυξης απεργίας σε πρωτοβάθμια σωματεία θα απαιτείται η παρουσία του 50% των οικονομικά τακτοποιημένων μελών.
Το πολυνομοσχέδιο κατατέθηκε με τη διαδικασία του επείγοντος, ώστε να έχει ψηφιστεί πριν το κρίσιμο Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου. 

Ερώτηση “αφελούς” πολίτη: Εσείς κ. Θεωνά τι θα πράξετε επ’ αυτού; Θα το ψηφίσετε;

 

Share.

Comments are closed.