Γκρίνια βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τα επιδόματα των τριτέκνων

0

Ευκλείδης Τσακαλώτος, Κατερίνα Παπανάτσιου, Ράνια Αντωνοπούλου, Αλέξης Χαρίτσης και η αργοπορημένη λόγω της εφόδου του ΠΑΜΕ στο Υπουργείο της Εφη Αχτσιόγλου, ανέλαβαν το μασάζ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν από την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου. Η «γκρίνια» των βουλευτών εστιάστηκε στην μείωση των επιδομάτων στους τριτέκνους με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να λέει λίγο αργότερα στους δημοσιογράφους : « κι εγώ τρίτεκνος είμαι»!
«Είναι το πρώτο πολυνομοσχέδιο που τα θετικά υπερτερούν, μακράν, των αρνητικών», είπε στους βουλευτές ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος εκτιμώντας ως το μέγιστο αρνητικό τη διάταξη που αλλάζει τον τρόπο προκήρυξης των απεργιών και φυσικά φέρεται να είπε ότι «Δεν θα ήταν δική μας επιλογή». Γνωστό το σενάριο: Τα καλά εμείς τα κακά οι άλλοι!
Παρά τις προσπάθειες των υπουργών πολλοί  βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πάντως αμφισβήτησαν έντονα τις κυβερνητικές επιλογές στο θέμα των οικογενειακών επιδομάτων καθώς κατά τους ίδιους επέρχεται μείωση στις τρίτεκνες οικογένειες.
Πολλοί βουλευτές του κόμματος εξέφρασαν ενστάσεις υποστηρίζοντας ότι πολλές οικογένειες θα δουν μειώσεις στο επίδομα αντί για αυξήσεις που υποστηρίζεο το κυβερνητικό επιτελείο.
Επικαλούμενοι και τους σχετικούς πίνακες που κατέθεσε το υπουργείο, οι βουλευτές αναφέρουν ότι οι τρίτεκνες οικογένειες με ετήσιο εισόδημα έως 13.500 ευρώ θα δουν μηνιαία αύξηση κατά 35 ευρώ όταν οι 2τεκνες οικογένειες με ανάλογο εισόδημα θα δουν μηνιαία αύξηση κατά 60 ευρώ.
Τα πράγματα, υποστηρίζουν οι ίδιοι γίνονται χειρότερα όταν το ετήσιο εισόδημα κυμαίνεται μεταξύ 13.500 και 22.500 ευρώ. Στην περίπτωση αυτή οικογένειες με ένα ή δύο τέκνα έχουν αύξηση και οικογένειες με τρία τέκνα έχουν μείωση που ανέρχεται στα 37 ευρώ το μήνα.
Τέλος για εισοδήματα από 22.500 – 33.750 ευρώ η μείωση για τις τρίτεκνες οικογένειες ανέρχεται στα 52 ευρώ το μήνα, ενώ για εισοδήματα πάνω από 33.740 ευρώ τα επιδόματα κόβονται τελείως.

Share.

Comments are closed.