Μέλη του ΠΑΜΕ έκαναν ντου κι έφτασαν μέχρι το γραφείο της Αχτσιόγλου

0

Τα μέλη του ΠΑΜΕ που έκαναν νωρίτερα ντου στο υπουργείο Εργασίας, έφτασαν τελικά μέχρι το γραφείο της υπουργού Εργασίας Εφης Αχτσιόγλου.
Με αφορμή την ψήφιση των μέτρων για τη τρίτη αξιολόγηση και την τροπολογία για το δικαίωμα στην απεργία, που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο το οποίο κατατίθεται στη Βουλή, τα μέλη του ΠΑΜΕ αντέδρασαν έντονα.
Μάλιστα, οι διαδηλωτές μπήκαν στο γραφείο της Έφης Αχτσιόγλου, όπου βρισκόταν και η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύη, Θεανώ Φωτίου, και φώναξαν συνθήματα παρουσία των ΜΜΕ.
Κατηγόρησαν την υπουργό Εργασίας ότι μένει αμετακίνητη στις θέσεις της σε ό,τι αφορά στο δικαίωμα στην απεργία, αφού η ίδια επέμεινε ότι η κυβέρνηση δεν θα πάρει το νέο πλαίσιο για την απεργία.
«Δεν θα σας αφήσουμε να ολοκληρώσετε το έγκλημα, δεν θα σας αφήσουμε» φώναξαν μεταξύ άλλων οι συγκεντρωμένοι στην υπουργό Εργασίας και την αναπληρώτρια υπουργό Θεανώ Φωτίου οι οποίες στάθηκαν όρθιες μπροστά στους διαδηλωτές.
Τα μέλη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ έφτασαν μέχρι το γραφείο της Έφης Αχτσιόγλου αφού προηγουμένως είχαν ξηλώσει με λοστάρια τα ρολά και μπήκαν στην είσοδο του υπουργείου Εργασίας επί της οδού Σταδίου. 
«Ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες. Για το δικαίωμα στην απεργία χύθηκε αίμα. Πάρτε το πίσω», «Κάτω τα ξερά σας από την απεργία», «Δεν θα καταργήσετε την εργατική τάξη ό,τι και να κάνετε», «πάρτε πίσω τον αδελφοκτόνο νόμο», είναι μερικά από τας συνθήματα που φώναζαν τα μέλη του ΠΑΜΕ.
Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν επίσης πανό, που μεταξύ άλλων έγραφαν τα εξής: «Περνάμε στην αντεπίθεση – Κάτω τα χέρια από την απεργία», «Υπογραφή εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας – 751 κατώτερο μισθό».
«Δεν συζητάτε, δεν ήρθατε για να συζητήσετε. Έχετε έρθει τόσες φορές εδώ και τα έχουμε πει» τόνιζε η υπουργός στα διαμαρτυρόμενα στελέχη του ΠΑΜΕ.
«Δεν είδατε τι έγινε μέσα; Δεν θέλω να κάνω καμία δήλωση» είπε η υπουργός Εργασίας εν συνεχεία στους δημοσιογράφους που την κάλεσαν να σχολιάσει.
Κατά τη διάρκεια της έντονης αντιπαράθεσης η κ Αχτσιόγλου παρακολουθούσε και άρχισε μετά να αντιδρά έντονα, την ώρα που της φώναζαν «πάρτο πίσω» απαιτώντας να αποσύρει το πολυνομοσχέδιο η υπουργός Εργασίας τους απάντησε: «Όχι, δεν το παίρνω πίσω»!
Αμέσως μετά την αποχώρηση των μελών του ΠΑΜΕ από το γραφείο της, η Εφη Αχτσιόγλου, φαινόταν αναστατωμένη και κάθισε σε μια καρέκλα με τα χέρια στο κεφάλι… 
Επίσης να ενημερώσουμε ότι το ΠΑΜΕ καλεί επίσης στις κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών και σε απεργιακή συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής στην Ομόνοια, την οποία θα επαναλάβουν και τη Δευτέρα, οπότε αναμένεται να ψηφιστούν τα μέτρα για την τρίτη αξιολόγηση. 

Δείτε βίντεο του Newsbeast.gr στο οποίο τα μέλη του ΠΑΜΕ εισβάλουν στο γραφείο της Έφης Αχτσιόγλου

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner