ΚΙΔΗΣΟ: Ενταφιάστηκαν οι συνωμοσίες ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ

0

Για ενταφιασμό με μεγάλη καθυστέρηση και αφού επέφεραν τεράστιο κόστος για τη χώρα και τους πολίτες για όλες τις συνωμοτικές θεωρίες της μνημονιακής περιόδου, κάνει λόγο το Κίνημα Δημοκρατών και Σοσιαλιστών σχετικά με το δημοσίευμα της κυριακάτικης Καθημερινής για την εσωτερική έκθεση της ΤτΕ.
Το Κίνημα αναφέρει, ότι τις θεωρίες αυτές «διακίνησαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ προτάσσοντας το κομματικό όφελος απέναντι στην ανάγκη για συγκρότηση ευρύτερων πολιτικών και κοινωνικών συναινέσεων ώστε η χώρα να ξεπεράσει την κρίση σύντομα και με το μικρότερο δυνατό κόστος, όπως έγινε στην Ιρλανδία, Πορτογαλία και Κύπρο».
Παρ΄ όλα αυτά, τονίζει το Κίνημα Δημοκρατών και Σοσιαλιστών, «εξακολουθεί να διώκεται ο πρώτος πρόεδρος της ανεξάρτητης ΕΛΣΤΑΤ για διόγκωση του ελλείμματος. Στις 3 Δεκεμβρίου 2017 η Αμερικανική Στατιστική Ένωση σε απαντητική επιστολή της προς τους κκ. Γεωργαντά και Λογοθέτη σχετικά με το έλλειμμα του 2009 τονίζει ότι από την έρευνα που έκανε προκύπτει ότι ο κ. Γεωργίου δεν αύξησε το έλλειμμα αντίθετα από ότι γινόταν πριν που το έκρυβαν».
Καταλήγει αναφέροντας, ότι περιμένει από τους «ανεξάρτητους κατά τα άλλα λειτουργούς της Ελληνικής Δικαιοσύνης που προφανώς ενημερώνονται επιλεκτικά και προσφεύγουν σε επιλεκτικές μαρτυρίες, να αποδείξουν ότι πραγματικά λειτουργούν ανεξάρτητα και δεν υπηρετούν συγκεκριμένες πολιτικές σκοπιμότητες».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών
«Το δημοσίευμα της Κυριακάτικης Καθημερινής για την εσωτερική έκθεση της ΤτΕ ενταφιάζει με μεγάλη καθυστέρηση και αφού επέφεραν τεράστιο κόστος για τη χώρα και τους πολίτες όλες τις συνωμοτικές θεωρίες της μνημονιακής περιόδου.

Θεωρίες που από κοινού διακίνησαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ προτάσσοντας το κομματικό όφελος απέναντι στην ανάγκη για συγκρότηση ευρύτερων πολιτικών και κοινωνικών συναινέσεων ώστε η χώρα να ξεπεράσει την κρίση σύντομα και με το μικρότερο δυνατό κόστος όπως έγινε στην Ιρλανδία, Πορτογαλία και Κύπρο.
Σήμερα μαθαίνουμε πλέον ότι οι υπηρεσίες της Τράπεζας στις 6 Οκτωβρίου 2009 θεωρούσαν ότι:
1. «η δημοσιονομική θέση της χώρας δεν είναι διατηρήσιμη»
2. «οι αποφάσεις όμως που έχουν ληφθεί από τη αρχή του έτους [σσ. του κ. Παπαθανασίου και της κυβέρνησης Καραμανλή] έως σήμερα σχετικά με τις δαπάνες, όχι μόνο δεν συνάδουν με οποιαδήποτε προσπάθεια συγκράτησης των δαπανών αλλά κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση»,
3. «τα στοιχεία τα οποία γνωστοποιήθηκαν στις 30 Σεπτεμβρίου 2009 στη Eurostat για το έλλειμμα και το χρέος (5,9% του ΑΕΠ και 105,5% του ΑΕΠ αντίστοιχα) είναι εκτός πραγματικότητας».
Παρ’ όλα αυτά εξακολουθεί να διώκεται ο πρώτος Πρόεδρος της Ανεξάρτητης ΕΛΣΤΑΤ για διόγκωση του ελλείμματος. Στις 3 Δεκεμβρίου 2017 η Αμερικανική Στατιστική Ένωση σε απαντητική επιστολή της προς τους κκ. Γεωργαντά και Λογοθέτη σχετικά με το έλλειμμα του 2009 τονίζει ότι από την έρευνα που έκανε προκύπτει ότι ο κ. Γεωργίου δεν αύξησε το έλλειμμα αντίθετα από ότι γινόταν πριν που το έκρυβαν.
Όλα αυτά τα νέα δεδομένα δεν δείχνουν να ευαισθητοποιούν τους ανεξάρτητους κατά τα άλλα λειτουργούς της Ελληνικής Δικαιοσύνης που προφανώς ενημερώνονται επιλεκτικά και προσφεύγουν σε επιλεκτικές μαρτυρίες. Περιμένουμε να αποδείξουν ότι πραγματικά λειτουργούν ανεξάρτητα και δεν υπηρετούν συγκεκριμένες πολιτικές σκοπιμότητες.»

Share.

Comments are closed.