Ανατροπές στο εργασιακό ωράριο των εκπαιδευτικών

0

Ανατροπές στο ωράριο των εκπαιδευτικών θα εμφανιστούν, καθώς δάσκαλοι και καθηγητές θα υποχρεωθούν να παραμένουν 30 ώρες την εβδομάδα στα σχολεία.
Στο τέλος του μήνα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας θα έρθει προς δημόσια διαβούλευση το νέο νομοσχέδιο, στο οποίο σύμφωνα με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, θα περιλαμβάνεται και η σχετική ρύθμιση με την οποία θα είναι υποχρεωτική η παραμονή στα σχολεία, για 30 ώρες την εβδομάδα, όλων των εκπαιδευτικών. Έτσι με βάση αυτή τη ρύθμιση δάσκαλοι και καθηγητές θα παραμένουν υποχρεωτικά στα σχολεία έχουν δεν έχουν ανατεθειμένη εργασία.
Μένει να φανεί, όταν κατατεθεί η ρύθμιση, ποιο θα είναι το αντικείμενο, πέραν του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών, αλλά και το ποιος θα ασκεί τον έλεγχο και θα βεβαιώνει τις ώρες παραμονής τους στα σχολεία.
Σε κάθε περίπτωση ήδη και μετά τη διαρροή των πληροφοριών για την πιθανή αύξηση του ωραρίου οι αντιδράσεις είναι σφοδρές σε όλα τα επίπεδα.
Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα (ΣΥΝΕΚ) στην ΟΛΜΕ, με ανακοίνωσή της αναφέρει πως δεν θα δεχθεί καμία υποχρεωτική παραμονή στο σχολείο.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner