Καταγγελία Λοβέρδου για περίεργη υπόθεση με τουρκικό πλοίο με ναρκωτικά

0

Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας για μια περίεργη υπόθεση  με μεταφορά ναρκωτικών από τουρκικό πλοίο στα ελληνικά χωρικά ύδατα και με την  εμπλοκή της φρεγάτας «Έλλη» κατέθεσε στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος.
Όπως σημειώνεται στην ερώτηση, την 27η Μαΐου του 2016 περιήλθε στις αρμόδιες υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος η πληροφορία από διωκτικές αρχές κράτους μέλους της ΕΕ, ότι σε απόσταση 110 μιλίων από τις νότιες ακτές της Κρήτης έπλεε το υπό τουρκική σημαία πλοιάριο με την ονομασία «Μουράτ Τερζή», το οποίο έφερε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών.
Την ώρα εκείνη όλες οι δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος ήταν στην περιφρούρηση της επίσκεψης του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στο Άγιον Όρος. Ωστόσο στο σημείο κατέφτασε η φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού «Έλλη» η οποία παρέπλεε στη περιοχή λόγω της διεξαγωγής της πολεμικής άσκησης «Phoenix Express».
«Από το σημείο αυτό ξεκινά μια ακολουθία περιστατικών που είναι τουλάχιστον ανεξήγητα», αναφέρεται από τον κ. Λοβέρδο.
«Ενώ από τους άνδρες της φρεγάτας με το σύστημα αναγνώρισης νυκτός φαινόταν καθαρά ότι το πλήρωμα του ύποπτου πλοίου στη θέα της φρεγάτας έριπτε στη θάλασσα μεγάλα δέματα που, σύμφωνα με το σήμα που έλαβε το Λιμενικό, περιείχαν ναρκωτικές ουσίες, εντούτοις η φρεγάτα αφού παρέμεινε επί πολλές ώρες και επόπτευε ούτε πλησίασε ούτε προέβη σε καμία ενέργεια εναντίον των ναρκο-μεταφορέων, αλλά επειδή πήρε τέτοιες εντολές ανέκρουσε πρύμναν και απομακρύνθηκε από το σημείο του συμβάντος».
Να σημειωθεί ότι το όλο συμβάν έχει καταγραφεί από κινητό το υλικό του οποίου ο Ανδρέας Λοβέρδος κατέθεσε στα πρακτικά με την ερώτηση.
Ακολούθως ο βουλευτής διατυπώνει τέσσερα σοβαρά ερωτήματα:

  1. Γνωρίζει, επιβεβαιώνει ή διαψεύδει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας όσα αναφέρονται στην ερώτηση; Είναι το συγκεκριμένο βίντεο αποδεικτικό υλικό για πράξεις που πρέπει να ερευνηθούν;
  2. Γιατί παρότι είχε τη σχετική αρμοδιότητα, αφού επρόκειτο προφανώς για παράνομη μεταφορά ναρκωτικών ουσιών, ο κυβερνήτης της φρεγάτας «Έλλη» έλαβε εντολή να μην επιχειρήσει εναντίον των μεταφορέων, αλλά να παρακολουθεί για πάνω από μισή ώρα, όπως αποτυπώνεται στο βίντεο, το πλήρωμα του πλοιαρίου να πετά στη θάλασσα τα ναρκωτικά;
  3. Ενημερώθηκαν οι αρχές του κράτους της ΕΕ που μας έστειλε το σήμα για το χειρισμό της υπόθεσης από ελληνικής πλευράς;
  4. Θα ανταποκριθείτε στο αίτημά μας να καταθέσετε στη Βουλή των Ελλήνων τα σχετικά δελτία συμβάντων τόσο του Λιμενικού Σώματος όσο και της φρεγάτας «Έλλη» για τα όσα αναφέρονται στη παρούσα ερώτηση;

Δείτε το βίντεο από το υλικό που κατατέθηκε στη Βουλή

Share.

Comments are closed.