Αρχίζει και πάλι τη διαδικασία για… «κωλοτούμπα» ο Καμμένος σχετικά με το Σκοπιανό

0

Λίγο πριν τις 2:00 το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η μίνι-υπουργική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για το θέμα των Σκοπίων. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς καθώς και ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.
Ενδιαφέρον φυσικά έχουν οι απόψεις του τελευταίου ο οποίος σε δηλώσεις του εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου εμφανίστηκε μεν να επιμένει στη θέση ότι διαφωνεί με τη χρήση του ελληνικού όρου Μακεδονία, ωστόσο άφησε να εννοηθεί ότι στο θέμα θα υπάρξει ευρύτερη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων, προετοιμάζοντας έτσι την αρχή μιας ενδεχόμενης πολιτικής κυβίστησης
Ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον υπουργό Εξωτερικών Ν. Κοτζιά και επέμεινε στο ότι υπάρχουν δύο αποφάσεις-σταθμοί για το θέμα. Η πρώτη είναι η απόφαση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Καραμανλή και η άλλη η απόφαση του Βουκουρεστίου.
Σε ερώτηση για το αν επιμένει στη θέση του για τον όρο Μακεδονία ο υπουργός Άμυνας είπε ότι «εγώ είπα από την πρώτη στιγμή ότι ο ελληνικός όρος Μακεδονία όπως έχει αποφασιστέι στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών είναι πάγια θέση, επιμένω σε αυτή και πιστεύω ότι η λύση που θα δοθεί θα διασφαλίζει τα εθνικά συμφέροντα και παράλληλα θα είναι αποδεκτή από το σύνολο του πολιτικού κόσμου». «Αυτό σημαίνει ότι η διαπραγμάτευση θα είναι σκληρή και όταν έρθει η ώρα οι πολιτικές δυνάμεις θα πρέπει να διαμορφώσουν την τελική εθνική λύση» κατέληξε ο Πάνος Καμμένος.

Share.

Comments are closed.