New York Times: Σε δύσκολη θέση ο Τσίπρας μετά την απόφαση για το άσυλο στον Τούρκο αξιωματικό

0

Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται σε δύσκολη θέση, έπειτα από την απόφαση χορήγησης ασύλου στον ένα από τους οχτώ Τούρκους αξιωματικούς που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, σχολιάζουν οι New York Times,
σε ανταπόκριση της δημοσιογράφου Niki Kitsantonis από την Αθήνα. Η απόφαση της Ανεξάρτητης Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Ασύλου προκάλεσε την οργή της Άγκυρας, αλλά η αντίδραση της κυβέρνησης, να καταθέσει αίτηση ακύρωσής της, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στην ελληνική πολιτική σκηνή.
Οι αμερικάνικη εφημερίδα χαρακτηρίζει την άμεση κίνηση της κυβέρνησης για ακύρωση ως μία προφανή προσπάθεια να αποφευχθεί περαιτέρω κόντρα με την Τουρκία.
«Η απόφαση της επιτροπής έφερε σε δύσκολη θέση τον κ. Τσίπρα. Ενώ ο πρωθυπουργός έχει πει ότι η Ελλάδα δεν στηρίζει εκείνους που ενεπλάκησαν στο πραξικόπημα, επίσης έχει εκφράσει την υποστήριξή του στην ανεξαρτησία του ελληνικού δικαστικού συστήματος», συνεχίζει το δημοσίευμα στη διαδικτυακή έκδοση της αμερικανικής εφημερίδας, η οποία υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στην Ελλάδα, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι ο κ. Τσίπρας του είχε υποσχεθεί την έκδοση των 8 Τούρκων μόλις λίγες ημέρες μετά την άφιξή τους στην Ελλάδα.
«Προσφεύγοντας κατά της απόφασης, ο κ. Τσίπρας ίσως προσπαθεί να αποφύγει άλλη μία πολιτική κρίση ανάμεσα τους δύο γείτονες», αναφέρουν ακόμη οι New York Times. «Η επίσκεψη του Ερντογάν βελτίωσε ελάχιστα τις σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία», σημειώνει ακόμη.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο της δημοσιογράφου Niki Kitsantonis της αμερικανικής εφημερίδας New York Times με τίτλο «Greek Prime Minister Seeks to Block Asylum for Turkish Officer» στα αγγλικά, πατώντας ΕΔΩ

Share.

Comments are closed.