Πόσο πιο κάτω… Θεέ μου; Αθήνα και Άγκυρα κατά της Δικαιοσύνης για το άσυλο στον Τούρκο αξιωματικό

0

Η 3η Ανεξάρτητη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Ασύλου εξέδωσε απόφαση με την οποία παρέχεται άσυλο στον Τούρκο στρατιωτικό και συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου με το οποίο οι συνολικά οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί κατέφυγαν στην Αλεξανδρούπολη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου στη γείτονα χώρα.
Η επιτροπή έκρινε ότι σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, τις διεθνείς συμβάσεις, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και άλλους διεθνείς οργανισμούς, η κατάσταση στην Άγκυρα είναι απαράδεκτη στο επίπεδο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου.
Παράλληλα, η απόφαση της Επιτροπής αναφέρει ότι ο Τούρκος συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου δεν αποδεικνύεται από κανένα στοιχείο ότι είχε συμμετοχή στο πραξικόπημα, αλλά αντίθετα η Τουρκία τον εκζητεί για «πολιτικά εγκλήματα» και για τους λόγους αυτούς δεν μπορεί να εκδοθεί στη γείτονα χώρα, πολύ περισσότερο μάλιστα καθώς δεν θα «έχει μια δίκαιη δίκη».
Ο τούρκος συγκυβερνήτης με δάκρυα να τρέχουν ασταμάτητα από τα μάτια του αφέθηκε ελεύθερος από το Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού που κρατείτο διοικητικά. 
Ο συνήγορος του Όμηρος Ζέλιος εκτίμησε ότι αντίστοιχες θα είναι και οι αποφάσεις για τους υπόλοιπους επτά που  παραμένουν ακόμη στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού σε καθεστώς διοικητικής κράτησης, αναμένοντας τις αποφάσεις της επίμαχης Επιτροπής.
Ακύρωση της απόφασης για άσυλο στον τούρκο στρατιωτικό ζητεί το Μαξίμου
Δυστυχώς η «αριστερή» ελληνική κυβέρνηση υπέβαλε αίτηση ακύρωσης κατά της απόφασης με την οποία χορηγήθηκε άσυλο σε έναν από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς.

Χωρίς ντροπή βγήκε και ανακοίνωση από το Μέγαρο Μαξίμου. Διαβάστε και καμαρώστε αριστερωσύνη της κυβέρνησης:
«Ακολουθώντας την πάγια θέση σε σχέση με τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς, όπως έχει επανειλημμένως και δημοσίως εκφραστεί, υποβλήθηκε σήμερα εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης αίτηση ακύρωσης κατά της χθεσινής απόφασης παροχής ασύλου της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Προσφυγών».
Πράγματι είναι να ντρέπεσαι γι’ αυτή την πρωτοβουλία των πολιτικών νάνων που μας κυβερνούν, τι στιγμή που καμιά δικονομική ή δικαστική ενέργεια δεν μπορεί να ανατρέψει την απόφαση καθώς μάλιστα ο Άρειος Πάγος έχει αποφανθεί επί του θέματος αυτού οριστικά και αμετάκλητα. Ήδη το Ανώτατο Δικαστήριο με απόφαση του στις  26 Ιανουαρίου 2017 είχε αποφασίσει την μη έκδοση των 8 στην Τουρκία

Οργή και απειλές από την Άγκυρα για το άσυλο στον τούρκο στρατιωτικό
Εύκολο είναι να ερμηνεύσει κανείς την… ας μην τη χαρακτηρίσω, αντίδραση της κυβέρνησης. Αυτοί που θα βαρούσαν τα νταούλια… και θα χόρευε η Ευρώπη… τώρα κάθονται σούζα στους αμανέδες των γειτόνων!!!!!

Χαρακτηριστικά το τουρκικό ΥΠΕΞ εμμέσως απειλεί με επιπτώσεις στις «διμερείς σχέσεις» και τις «περιφερειακές συνεργασίες με την Ελλάδα»
Μάλιστα η Άγκυρα «υπόσχεται» νέα όξυνση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ως απάντηση στην απόφαση της ελληνικής Επιτροπής Ασύλου να χορηγήσει άσυλο στον έναν από τους οχτώ τούρκους στρατιωτικούς που έφτασαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία. Αυτό ήταν η αιτία οι ψευδοεπαναστάτες να τα κάνουν επάνω τους.
Και για να τους τρομάζει πιο πολύ τους προαναφερόμενους, ο τούρκος πρωθυπουργός σε ομιλία του στην Ανδριανούπολη επανέφερε τα περί  περί γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο. Μάλιστα είπε χαρακτηριστικά: «στο Αιγαίο υπάρχουν βραχονησίδες που δεν έχουν καθοριστεί σε ποιον ανήκουν, δεν έχουν αναφερθεί σε συνθήκες» καλώντας την Ελλάδα να μην δημιουργεί ένταση!   

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Θα υπάρξουν επιπτώσεις …
«Η Ελλάδα, που χορήγησε το δικαίωμα ασύλου σε έναν από τους οχτώ πραξικοπηματίες στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 2016, για άλλη μια φορά απέδειξε ότι είναι μια χώρα που προστατεύει και έχει ανοίξει την αγκαλιά της σε πραξικοπηματίες με αυτή την απόφαση» τονίζει το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

Σύμφωνα με την Άγκυρα, «η Ελλάδα, δεν έδειξε την απαιτούμενη και αναμενόμενη συνεργασία κατά των εγκλημάτων και τρομοκρατίας καθώς εμπόδισε την εκδίκαση στην Τουρκία όσων στόχευσαν το δημοκρατικό πολίτευμα και σκότωσαν εκατοντάδες πολίτες μας».
Αυτή η απόφαση, αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ που θεωρούμε ότι έχει πολιτικά κίνητρα, αναμφισβήτητα θα έχει αναμφίβολα επιπτώσεις στις διμερείς μας σχέσεις και τις περιφερειακές συνεργασίες με την Ελλάδα. 
Μέσω Twitter ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Χακάν Τσαβούσογλου, μίλησε ευθέως για μια μη φιλική ενέργεια από την ελληνική πλευρά. «Δεν αντιλαμβάνονται ότι κάθε Φαρισαίος που απελευθερώνουν είναι ένας μεγάλος κίνδυνος για τον ελληνικό λαό και την Ελλάδα. Μας είπαν να είμαστε φιλικοί, αλλά η στάση της Ελλάδας, με τη χορήγηση πολιτικού ασύλου δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι φιλική» τονίζει μεταξύ άλλων.

Τι είχε ζητήσει ο Ερντογάν από τον Τσίπρα
Ας μην λησμονούμε… Ο Ταγίπ Ερντογάν, δημόσια, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα είχε ζητήσει ξανά την έκδοση των οχτώ στρατιωτικών. «Συζητήσαμε το θέμα της έκδοσης των πραξικοπηματιών και αυτό που είπα στον κ. Τσίπρα είναι ότι αυτοί μπορεί να επιστραφούν στη  Τουρκία που είναι μια χώρα που έχει καταργήσει την θανατική ποινή δεν γίνονται βασανιστήρια και η ελληνική δικαιοσύνη θα ακούσει αυτή την έκκληση» είχε αναφέρει στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον έλληνα πρωθυπουργό στο Μ. Μαξίμου. 

Τότε ο Αλέξης Τσίπρας είχε επισημάνει «Ήμουν σαφής το θέμα χειρίζεται η Ελληνική δικαιοσύνη. Στην Ελλάδα οι ρόλοι της εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας είναι διακριτοί. Η πολιτική μου θέση είναι ότι η Ελλάδα και ο λαός στηρίζει τις δημοκρατικά εκλεγμένες και είναι αντίθετοι με πράξεις κατάλυσης της δημοκρατίας. Η Ελλάδα θα πράξει τα δέοντα για να υπάρξει μια δίκαιη δίκη».
Αν αυτά που έλεγες κ. πρωθυπουργέ τα πίστευες και δεν ήταν άλλο ένα ψέμα σου, τότε προ τι η αίτηση ακύρωσης για ακύρωση της απόφασης για άσυλο στον τούρκο στρατιωτικό;

 

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner