Categories: Πολιτική

Φώφη Γεννηματά: Αναμένουμε την επίσημη θέση της κυβέρνησης για το σκοπιανό

Ειδική σύσκεψη για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ προγραμματίζει για την αυγή κιόλας του 2018, η Χαριλάου Τρικούπη, επιχειρώντας να κρατήσει ως τότε χαμηλά τους τόνους, καθώς εκτιμά ότι ένα εθνικό θέμα δεν προσφέρεται για μικροκομματικές σκοπιμότητες.
Με τον Σκοπιανό πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ όμως, να κάνει Πρωτοχρονιά στην Ελλάδα, προσκεκλημένος στη Θεσσαλονίκη από τον δήμαρχο της πόλης Γιάννη Μπουτάρη και ενώ το θέμα έχει ήδη προκαλέσει τόσο ντόρο, στο Κίνημα Αλλαγής δεν σκοπεύουν να κάνουν πως δεν συμβαίνει τίποτα.
Η Φώφη Γεννηματά παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις γύρω από το ζήτημα και προγραμματίζει σύσκεψη για το Σκοπιανό την ερχόμενη Τρίτη, 2 Ιανουαρίου, με τη συμμετοχή του Ανδρέα Λοβέρδου, που έχει σηκώσει το βάρος όλο το τελευταίο διάστημα για λογαριασμό της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, αλλά και του καθηγητή Παναγιώτη Ιωακειμίδη, του διευθυντή της ΚΟ του Ποταμιού Νίκου Μηλαπίδη και του πρώην πρέσβη Δημήτρη Καραταΐδη. Σκοπός της σύσκεψης, είναι να «σταθμιστούν» όλες οι πληροφορίες γύρω από το θέμα και οι παράμετροι που θα ορίσουν την ακριβή στάση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αλλά και ευρύτερα του Κινήματος Αλλαγής.
Συνεργάτες της προέδρου του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, πάντως, επιμένουν ότι τα εθνικά θέματα δεν μπορεί να χρησιμοποιούνται για μικροκομματική αντιπαράθεση και φθηνή αντιπολίτευση.
Σχολιάζοντας δε, με αρνητικό τρόπο τη στάση της ΝΔ αλλά και τις αντικρουόμενες απόψεις ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, τονίζουν την αντίθεσή τους. «Η δική μας θέση είναι πολύ ξεκάθαρη», λένε, «περιμένουμε από την κυβέρνηση να μας ενημερώσει για ό,τι υπάρχει γύρω από τις συνομιλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για το θέμα του ονόματος, και μετά θα τοποθετηθούμε. Μέχρι τότε, εμείς κρατάμε υπεύθυνη στάση, μακριά από κομματικά οφέλη και αντιπαραθέσεις που είναι απαράδεκτες να συμβαίνουν για ένα τόσο σοβαρό θέμα».

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Κώστας Λύρος: Θλιβερή Πανελλαδική πρωτιά η ακύρωση του προϋπολογισμού του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

Ο πρώην Δήμαρχος της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δημιουργική Ανατροπή» -…

14 ώρες ago

«Βριλήσσια Δήμος Δημιουργίας» – Κώστας Βαφειάδης: Προβλήματα ασφαλείας στο θέατρο «Αλίκη Βουγιουκλάκη»

Η δημοτική παράταξη «Βριλήσσια Δήμος Δημιουργίας» με επικεφαλής τον Κώστα Βαφειάδη, με ανακοίνωσή της, επισημαίνει…

17 ώρες ago

Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου: Πρόγραμμα Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2024 Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου ανακοινώνει με χαρά το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων για το…

18 ώρες ago

Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης: Βραδιές θερινού σινεμά για μικρούς και  μεγάλους στο προαύλιο του 1ου Λυκείου Πεύκης!

Το προαύλιο του 1ου Γενικού Λυκείου Πεύκης (Λεωφόρος Ειρήνης 34) αυτόν τον μήνα γίνεται ο…

19 ώρες ago

Χαλάνδρι: Προετοιμασία και ενημέρωση ενόψει σεισμικού κινδύνου

Το πρώτο βήμα σε μια σειρά κινήσεων που θα ακολουθήσουν απο την Πολιτική Προστασία του…

20 ώρες ago