Φώφη Γεννηματά: Αναμένουμε την επίσημη θέση της κυβέρνησης για το σκοπιανό

0

Ειδική σύσκεψη για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ προγραμματίζει για την αυγή κιόλας του 2018, η Χαριλάου Τρικούπη, επιχειρώντας να κρατήσει ως τότε χαμηλά τους τόνους, καθώς εκτιμά ότι ένα εθνικό θέμα δεν προσφέρεται για μικροκομματικές σκοπιμότητες.
Με τον Σκοπιανό πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ όμως, να κάνει Πρωτοχρονιά στην Ελλάδα, προσκεκλημένος στη Θεσσαλονίκη από τον δήμαρχο της πόλης Γιάννη Μπουτάρη και ενώ το θέμα έχει ήδη προκαλέσει τόσο ντόρο, στο Κίνημα Αλλαγής δεν σκοπεύουν να κάνουν πως δεν συμβαίνει τίποτα.
Η Φώφη Γεννηματά παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις γύρω από το ζήτημα και προγραμματίζει σύσκεψη για το Σκοπιανό την ερχόμενη Τρίτη, 2 Ιανουαρίου, με τη συμμετοχή του Ανδρέα Λοβέρδου, που έχει σηκώσει το βάρος όλο το τελευταίο διάστημα για λογαριασμό της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, αλλά και του καθηγητή Παναγιώτη Ιωακειμίδη, του διευθυντή της ΚΟ του Ποταμιού Νίκου Μηλαπίδη και του πρώην πρέσβη Δημήτρη Καραταΐδη. Σκοπός της σύσκεψης, είναι να «σταθμιστούν» όλες οι πληροφορίες γύρω από το θέμα και οι παράμετροι που θα ορίσουν την ακριβή στάση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αλλά και ευρύτερα του Κινήματος Αλλαγής.
Συνεργάτες της προέδρου του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, πάντως, επιμένουν ότι τα εθνικά θέματα δεν μπορεί να χρησιμοποιούνται για μικροκομματική αντιπαράθεση και φθηνή αντιπολίτευση.
Σχολιάζοντας δε, με αρνητικό τρόπο τη στάση της ΝΔ αλλά και τις αντικρουόμενες απόψεις ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, τονίζουν την αντίθεσή τους. «Η δική μας θέση είναι πολύ ξεκάθαρη», λένε, «περιμένουμε από την κυβέρνηση να μας ενημερώσει για ό,τι υπάρχει γύρω από τις συνομιλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για το θέμα του ονόματος, και μετά θα τοποθετηθούμε. Μέχρι τότε, εμείς κρατάμε υπεύθυνη στάση, μακριά από κομματικά οφέλη και αντιπαραθέσεις που είναι απαράδεκτες να συμβαίνουν για ένα τόσο σοβαρό θέμα».

Share.

Comments are closed.