Δημήτρης Κρέτσης: Τρία χρόνια μετά εμείς που μείναμε ακόμα εδώ να παλεύουμε με τα θηρία, δεν θα το βουλώσουμε….

0

Σήμερα πριν τρία χρόνια ακριβώς πάνω στο φλεγόμενο NORMAN ATLANTIC στη μέση της Αδριατικής με νοτιοδυτικούς ανέμους 10 μποφόρ, βροχή και θερμοκρασίες στους 0 βαθμούς, περιμέναμε κάποιους μηχανοκίνητους αγγέλους απ τον ουρανό να μας σώσουν.
Κι όλο αυτό, επειδή κάποια άβουλα υπαλληλάκια εκτελώντας τις παράνομες εντολές των αφεντικών τους, για την μεγιστοποίηση του κέρδους τους, αφού φόρτωσαν το καράβι με οχήματα και επιβάτες σαν σαρδέλες σε κονσερβοκούτι, καταστρατηγώντας κάθε κανόνα ασφάλειας, έπαιξαν στα ζάρια την τύχη 500 ανθρώπων, επιβατών και πληρώματος. 
Αυτοί έπαιξαν κι εμείς χάσαμε, αφού η τύχη δεν τους έκανε το χατίρι να πάνε όλα όπως τα σχεδίασαν…..
Χάθηκαν από αλητεία απληστία και κακούς χειρισμούς 29 συνεπιβάτες μας και φυσικά άγνωστος αριθμός από μετανάστες που μπήκαν παράνομα στο πλοίο.
Χάθηκαν ανθρώπινες ζωές γιατί η φωτιά που ξέσπασε από (ατύχημα) βραχυκύκλωμα ψυκτικού μηχανήματος του θαλάμου ενός φορτηγού ψυγείου στο τελευταίο (ανοικτό απ το πλάι) πάτωμα, έγινε ανεξέλεγκτη…
Η φωτιά έγινε ανεξέλεγκτη γιατί τα συστήματα πυρανίχνευσης ήταν κλειστά και όταν έγινε αντιληπτή τα συστήματα πυρασφάλειας δεν λειτούργησαν ποτέ.. 
Χάθηκαν ανθρώπινες ζωές γιατί οι υπεύθυνοι του πλοίου για να καλύψουν μια αλητεία αποφάσισαν να κάνουν άλλη μια και όπου βγει…
Αντί να γυρίσουν στην κοντινότερη ακτή, σκεπτόμενοι την ασφάλεια των επιβαινόντων, δηλαδή όπως ορίζουν για τέτοιες περιπτώσεις οι κανόνες ασφάλειας στη θάλασσα, αποφάσισαν να συνεχίσουν με φλεγόμενο πλοίο την πορεία προς τα ιταλικά χωρικά ύδατα, με μόνη σκέψη τα συμφέροντα της πλοιοκτήτριας εταιρίας.
Τρία χρόνια μετά οι ψυχές των χαμένων συνανθρώπων μας ζητούν δικαίωση..
Τρία χρόνια μετά οι πληγωμένες ψυχές των διασωθέντων ζητούν ίαση και αποκατάσταση
Όλα αυτά σ’ ένα κλίμα όπου Ελληνικό κράτος και αρχές δεν υπάρχουν….
Υπουργείο και υπουργός ανύπαρκτοι
Λιμενική αστυνομία ανύπαρκτη
Δικαιοσύνη ανύπαρκτη
ΜΜΕ στην πλειοψηφία τους ανύπαρκτα αφού ο ναυλωτής του πλοίου δηλαδή η ΑΝΕΚ του Γιάννη Βαρδινογιάννη, της Τράπεζας Πειραιώς και άλλων κρατικοδίαιτων εξουσιαστών μπαταχτσήδων κρατούν στα χέρια τους το κομμάτι της πίτας που λέγεται διαφήμιση…..
Ας ξέρουν όμως αυτοί οι κύριοι πως, εμείς που μείναμε ακόμα εδώ να παλεύουμε με τα θηρία, δεν θα το βουλώσουμε
Ραντεβού σύντομα στις ιταλικές αίθουσες δικαστηρίων

Share.

Comments are closed.