ΟΧΙ στην εξαγγελία Γαβρόγλου για αθρόες μετεγγραφές φοιτητών από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Αθηνών

0

Εναντίον των εξαγγελιών Γαβρόγλου για τις μετεγγραφές είναι η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών, αφού αποφάσισε να γίνουν δεκτές μόνο εννέα μετεγγραφές φοιτητών ανά τμήμα κατά το δεύτερο ακαδημαϊκό εξάμηνο κι ενώ το υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει να δώσει τη δυνατότητα μετεγγραφής σε όσο το δυνατόν περισσότερους αιτούντες.
Το θέμα ξεκίνησε όταν στην παρέμβασή του κατά την συζήτηση για τον Προϋπολογισμό στη Βουλή, ο Κωνσταντίνος Γαβρόγλου ανακοίνωσε πως πρόκειται να καταθέσει νόμο με τον οποίο ουσιαστικά απελευθρώνει τις μετεγγραφές για τα αδέρφια. «Θα νομοθετήσουμε άμεσα ώστε καμία οικογένεια να μην συντηρεί πάνω από ένα σπίτι, εκτός από εκεί που μένουν οι ίδιοι. Κάτω από ένα εισόδημα τα παιδιά θα μπορούν να έρχονται εκεί όπου ζουν οι οικογένειές τους», είπε ο υπουργός και προανήγγειλε πως το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα έρθει στη Βουλή μετά το Φεβρουάριο.
Βάσει του ισχύοντος νόμου Μπαλτά ο αριθμός των αιτήσεων μετεγγραφής που μπορεί να γίνει δεκτός σε κάθε τμήμα δεν πρέπει να ξεπερνά το 15% του αριθμού των εισακτέων που έχει ορίσει το υπουργείο Παιδείας και το ποσοστό αυτό έχει καλυφθεί από τις έως τώρα μετεγγραφές στα κεντρικά ΑΕΙ.

Share.

Comments are closed.