Γιώργος Σταθάκης: Στο νέο Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος

0

Από 1η Φεβρουαρίου όσοι έλαβαν το κοινωνικό μέρισμα θα είναι και στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ με 35% έκπτωση. Πρόκειται για μία απόφαση που αφορά πάνω από 1 εκατ. νοικοκυριά και την οποία ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα».
Όπως εξήγησε ο κ. Σταθάκης, θα κατατεθεί σχετική υπουργική απόφαση η οποία θα χωρίζει τους δικαιούχους σε δύο κατηγορίες. Στην πρώτη ανήκουν εκείνοι που πληρούν τα κριτήρια του κοινωνικού μερίσματος και θα λάβουν έκπτωση που αφορά στο 35% και στη δεύτερη θα ανήκουν όσοι καλύπτουν τα κριτήρια του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης και οι οποίοι θα έχουν έκπτωση της τάξης του 70%.
Η συγκεκριμένη Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) θα έχει ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου και οι αιτήσεις θα πρέπει να κατατεθούν εκ νέου από όλους τους δικαιούχους και εκείνους δηλαδή που είναι ήδη στο Κοινωνικό Τιμολόγιο. Οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ θα κατατίθενται στην πλατφόρμα του Κοινωνικού Μερίσματος.
Με την ίδια ΚΥΑ θα αλλάξει και το πλαφόν των 1500KW και θα φτάσει στις 1650 KW, δηλαδή θα υπάρχει απόκλιση του 10% ετησίως, για την υπέρβαση στην κατανάλωση. «Από 0-1600KW η τιμή θα είναι στάνταρ για όλες τις κατηγορίες», τόνισε σχετικά ο κ. Σταθάκης.
Όσον αφορά στη νυχτερινή χρέωση ο κ. Σταθάκης δήλωσε ότι πως θα έχει «μία ενιαία τιμή» και αναφέροντας ότι εξομοιώνεται με την ημερήσια, υπογράμμισε ότι «μέχρι τις 1600KW κατανάλωσης νυχτερινού» οι καταναλωτές θα δουν μείωση στους λογαριασμούς. Τέλος, ο κ. Σταθάκης αναφέρθηκε και στο ζήτημα του Ταμείου που ιδρύθηκε για την κάλυψη των εξόδων επανασύνδεσης του ρεύματος στα φτωχά νοικοκυριά και όπως είπε πλέον το κόστος της επανασύνδεσης του ρεύματος που ζουν σε ακραία φτώχεια θα το αναλαμβάνει η πολιτεία.

Share.

Comments are closed.