Πρύτανης ΠΑΜΑΚ στον ΣΚΑΪ: Έχω στοχοποιηθεί – απειλούν τη ζωή μου

0

Μαίνεται η κόντρα ανάμεσα στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Αχιλλέα Ζαπράνη και τον Υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλουμε αφορμή την πρόσφατη επίθεση στην Πρυτανεία.
Σήμερα ο πρύτανης κατήγγειλε στον ΣΚΑΪ την στοχοποίησή τουμε αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου, με την όποια καλούσε τον πρύτανη να μη φωνάζει «κάθε λίγο» την αστυνομία στο Πανεπιστήμιο, ενώ αποκαλούσε «αρλουμπολογία» τον όρκο των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο που επέλεξε ο κ. Ζαπράνης και αποτελεί κείμενο υπέρ της αριστείας.
Ο κ. Ζαπράνης μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ δήλωσε σοκαρισμένος και άφωνος από την απάντηση Γαβρόγλου και το γεγονός ότι του ζήτησε να κάνει αυτοκριτική, επιρρίπτοντας του εμμέσως ευθύνες για την επίθεση στο Πανεπιστήμιο.
Ο πρύτανης μεταξύ άλλων αναρωτήθηκε «τι εννοεί ο κύριος υπουργός, εξισώνει το θύτη με το θύμα;», σχολιάζοντας την ανακοίνωση Γαβρόγλου και συμπλήρωσε, «εμμέσως έρχεται ο κύριος υπουργός και τους νομιμοποιεί. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα γι’ αυτό και θα διεθνοποιήσω το θέμα, γιατί έχει χαθεί η λογική από το ελληνικό κράτος».
Τέλος ο πρύτανης του ΠΑΜΑΚ κατήγγειλε δε, πως δέχεται ακόμα και προσωπικές απειλές για την ζωή του. Παράλληλα, δήλωσε κατάπληκτος με την αντίδραση του υπουργείου Παιδείας.
Σημειώνεται πάντως ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρύτανης του πανεπιστημίου δέχεται απειλές, καθώς στην Θεσσαλονίκη έχει κυκλοφορήσει πριν δυο εβδομάδες αφίσα που απεικόνιζε τον πρύτανη σαν καρικατούρα του Χίτλερ, όπως βλέπετε πιο κάτω:

Αφίσα στο ΠΑΜΑΚ απεικονίζει τον πρύτανη σαν καρικατούρα του Χίτλερ

Share.

Comments are closed.