Κίνημα Αλλαγής: Τα πρόσωπα και οι διαδικασίες που θα το οδηγήσουν στο συνέδριο

0

Μετά από πυρετώδης διαδικασίες από το επιτελείο της Φώφης Γεννηματά μπήκαν σε σειρά οι διαδικασίες για την πορεία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς (Κίνημα Αλλαγής) προς το ιδρυτικό συνέδριο.

Οι βασικοί πρωταγωνιστές
Αρχικά συναποφασίστηκε ποιοι θα είναι οι βασικοί πρωταγωνιστές που θα αναλάβουν κεντρικούς ρόλους.
Μάλιστα την περασμένη Πέμπτη συνεδρίασε για πρώτη φορά και το εξαμελές Πολιτικό Συμβούλιο του νέου φορέα, τα μέλη του οποίου ανέλαβαν ξεκάθαρες αρμοδιότητες:

  • Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκηςτην επικοινωνία και το άνοιγμα σε νέα ακροατήρια.
  • Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέουτο ζήτημα της θέσης της χώρας στην Ευρώπη και τον κόσμο.
  • Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλοςτη σύσταση του νέου καταστατικού.
  • Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνηςτην ολοκλήρωση του πολιτικού σχεδίου “Ελλάδα”.
  • Ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκηςτην ιδρυτική διακήρυξη.

Συντονιστής της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου αναλαμβάνει ο βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και γραμματέας της Κ.Ο. Βασίλης Κεγκέρογλου.
Ο δικηγόρος Αντώνης Βγόντζας θα είναι υπεύθυνος των εκλογικών διαδικασιών, με τη συνδρομή, όπου χρειαστεί, στελεχών της επιτροπής Αλιβιζάτου που είχε οργανώσει την εκλογή ηγεσίας.
Η οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου θα αποτελείται από 350 μέλη, ενώ τον κ. Κεγκέρογλου θα συνεπικουρεί μια οργανωτική γραμματεία από 29 μέλη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύνθεση των οργάνων έχει ατύπως αποφασιστεί ως εξής:

  • ΠΑΣΟΚ45% (συμπεριλαμβάνονται στελέχη προτεινόμενα από Φ. Γεννηματά και Ν. Ανδρουλάκη)
  • Ποτάμι20%
  • Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών15%
  • ΔΗΜΑΡ10%
  • Κινήσεις Πολιτών/ ΕΔΕΜ, κλπ 10%

Η σύνθεση του συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής και οι ποσοστώσεις
Όσον αφορά τη σύνθεση του συνεδρίου που θα διεξαχθεί στις 16-18 Μαρτίου 2018, αποφασίστηκε η μέθοδος 50-50, ενώ συνολικά οι σύνεδροι θα γίνει προσπάθεια να περιοριστούν στους 4.000.
Το 50% θα είναι εκλεγμένοι ανά καλλικρατικό δήμο και δικαίωμα εκλογής θα έχουν τόσο οι 77.000 που γράφτηκαν μέλη στις εκλογές του Νοεμβρίου όσο και οι υπόλοιποι 140.000 φίλοι.
Το άλλοι 50% θα είναι οι λεγόμενοι “θεσμικοί”, όπως συνέβη και στο συνέδριο της Συμπαράταξης τον περασμένο Ιούνιο, δηλαδή διορισμένοι από τα κόμματα του χώρου, καθώς και στελέχη φορέων, οργανώσεων, επιστημονικών συλλόγων και επιμελητηρίων.

Η πρώτη πολιτική απόφαση του Κινήματος Αλλαγής
Μετά την συνεδρίαση της Πέμπτης, ανακοινώθηκε και η πρώτη απόφαση του Κινήματος Αλλαγής.
Τα βασικά σημεία:

  1. Το Κίνημα Αλλαγής εκφράζει την νέα δυναμική που αναπτύσσεται στην κοινωνία και καταγράφεται παντού. Η καθαρή εντολή από τους 212.000 πολίτες που συμμετείχαν στις διαδικασίες μας, είναι η δημιουργία μιας μεγάλης αναγεννημένης παράταξης και η νικηφόρα πορεία.
  2. Η έξοδος από την κρίση δεν εξασφαλίζεται μόνο με μια Κυβερνητική Αλλαγή, απαιτείται και ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. Πολιτικής ριζικά διαφορετικής από την εμμονή στις γνωστές συντηρητικές συνταγές που επαγγέλλεται η Νέα Δημοκρατία.
  3. Η Εθνική Συνεννόηση δεν ταυτίζεται κατ’ ανάγκην με Κυβερνητικές συνεργασίες. Τις υπερβαίνει. Θέτει στο κέντρο του ενδιαφέροντος της το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας, των Ελληνίδων και των Ελλήνων.
  4. Το Κίνημα Αλλαγής αποτελεί την νέα ελπίδα, για τον λαό μας. Οι πολιτικοί συσχετισμοί αλλάζουν ριζικά. Το παιχνίδι του κακέκτυπου δικομματισμού τελειώνει.

 

Share.

Comments are closed.