Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής: Μια δεκαετία χρειάζεται μια για να καταργηθούν οι Πανελλαδικές

0

Μία δεκαετία εκτίμησε ότι χρειάζεται για να καταργηθούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) Γεράσιμος Κουζέλης.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΕΠΟΧΗ», ο κ. Κουζέλης είπε ότι υπάρχουν σκέψεις ώστε να καταργηθούν οι εισαγωγικές εξετάσεις. «Προτείνουμε για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση να λαμβάνεται υπόψη η απόδοση στα τρία μαθήματα της Γ’ Λυκείου, η εξέταση στα οποία θα γίνεται με έναν τρόπο οργανωμένο από την πολιτεία». 
«Και επειδή ακόμα είναι κοινωνικά αποδεκτός μόνο ο τρόπος των Πανελλαδικών Εξετάσεων, διατηρούμε μεταβατικά αυτόν τον τρόπο κεντρικής οργάνωσης, προετοιμάζοντας παράλληλα το σχολείο και την κοινωνία για ένα άλλο σύστημα, στο οποίο η αξιοπιστία των ενδοσχολικών αξιολογήσεων δεν θα αμφισβητείται», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Και συνεχίζοντας είπε: «Μέχρι να το πετύχουμε αυτό -που εκτιμώ ότι χρειάζεται περίπου μια δεκαετία– θα συνεχίσουμε με τις εξετάσεις που θα συμπεριλαμβάνουν και εκείνες τύπου Πανελλαδικών».
Σε ερώτηση, δε, για το εάν το Ινστιτούτο έχει προτείνει τη διενέργεια ενδιάμεσων Πανελλαδικών τον Ιανουάριο, ο Γεράσιμος Κουζέλης τόνισε: «Αυτό δεν περιλαμβάνεται στη δική μας πρόταση. Η λογική μας ήταν το απολυτήριο του Λυκείου να βαθμολογείται βάσει κυρίως της ενδοσχολικής και δευτερευόντως την κοινά κεντρικά οργανωμένη εξέταση. Αντιστρόφως, σε ό,τι αφορά την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο ενδοσχολικός βαθμός να παίζει σαφώς μικρότερο ρόλο».

 

Share.

Comments are closed.