Επίθεση στο Εφετείο: Έκρηξη βόμβας και πυροβολισμός από τέσσερις δράστες

0

Τέσσερις ήταν τελικά οι τρομοκράτες που εξαπέλυσαν την επίθεση στο Εφετείο Αθηνών.
Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες οδηγούσαν φορτηγάκι και στάθμευσαν έξω από το κτήριο του Εφετείου. Στην συνέχεια δύο άτομα βγήκαν από το φορτηγάκι με την τσάντα με τον εκρηκτικό μηχανισμό, ο ένας ήταν μέσα στην καμπίνα του φορτηγού που άνοιγε με συρόμενη πόρτα και ο τέταρτος ήταν ο οδηγός.
Ο αστυνομικός φρουρός κάνει λόγο για ένα ανοικτού χρώματος φορτηγάκι ενώ σύμφωνα με πληροφορίες είπε ότι άκουσε πυροβολισμούς.

Ο Κοντονής για την επίθεση
«Υπάρχουν και πυροβολισμοί κατά του φρουρού. Είναι σίγουρο ότι υπήρξαν πυροβολισμοί» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κοντονής μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha.
«Η εγκληματική αυτή πράξη είναι αποτρόπαιη και καταδικαστέα, γιατί στόχος των δραστών δεν ήταν μόνο η πρόκληση υλικών ζημιών, αλλά υπήρξε ευθεία απειλή κατά της ζωής του φύλακα, δηλαδή κατά ενός εργαζόμενου», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ
Στο σημείο της επίθεσης έχει βρεθεί ένας κάλυκας φυσιγγίου, ο οποίος παραλήφθηκε από τους ειδικούς της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας.
Στα Εξάρχεια, κοντά στο Μουσείο, βρέθηκε καμένο αυτοκίνητο τύπου βαν, μάρκας FIAT, το οποίο οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι είναι αυτό με το οποίο διέφυγαν οι δράστες και ταιριάζει με την περιγραφή που έδωσε ο φύλακας. 

Η επίθεση και οι πληστηριασμοί
Εκείνο που φαίνεται δεδομένο είναι το γεγονός ότι οι δράστες είχαν στόχο να συνδέσουν αυτή τους την επίθεση με τους πλειστηριασμούς και την τροπολογία που πέρασε χθες στη Βουλή, γι΄ αυτό και επέλεξαν το συγκεκριμένο στόχο.

 

Share.

Comments are closed.