Δικαστές και εισαγγελείς: Κάποιοι καλλιέργησαν πολεμικό κλίμα

0

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδος σε ανακοίνωση της επισημαίνει ότι η βομβιστική επίθεση στο Εφετείο Αθηνών αποτελεί «επίθεση κατά της Δημοκρατίας». Δικαστές και εισαγγελείς  καλούν όσους τον τελευταίο καιρό καλλιέργησαν κλίμα πολεμικό με τη Δικαιοσύνη να αναλογιστούν τις ευθύνες τους. 

Αναλυτικά η σκληρή, αλλά προσεκτικά διατυπωμένη, ανακοίνωση της Ένωσης:
«Η σημερινή βομβιστική επίθεση στο Εφετείο Αθηνών αποτελεί επίθεση κατά της Δημοκρατίας. Όσοι καλλιέργησαν τον τελευταίο καιρό κλίμα πολεμικό με τη Δικαιοσύνη συκοφαντώντας τους λειτουργούς της, ας αναλογιστούν επιτέλους τις ευθύνες τους. Είναι γνωστό ότι τα παιχνίδια με τους θεσμούς έχουν απρόβλεπτες εξελίξεις. Οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί προσηλωμένοι στο συνταγματικό τους καθήκον δεν πτοούνται από τέτοιες εγκληματικές ενέργειες. Η κυβέρνηση οφείλει να εγγυηθεί όρους και προϋποθέσεις ασφάλειας για τους εργαζόμενους και τους πολίτες που προσέρχονται στα δικαστήρια της χώρας».

Οι αντιδράσεις από την Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδος
Ανακοίνωση επίσης εξέδωσε και ή Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος με την οποία καλεί την κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα «να διαβεβαιώσουν ότι έχουν την πρόθεση και ότι θα λάβουν κάθε αναγκαίο μέτρο για να διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία της Δικαιοσύνη», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν»

Αναλυτικά η ανακοίνωση εξέδωσε και η Ενωση Εισαγγελέων: 
«Με αφορμή την έκρηξη, ύστερα από τοποθέτηση βόμβας  στο Εφετείο Αθηνών, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος επισημαίνει τα ακόλουθα:
Κάθε προσπάθεια, εκφοβισμού των δικαστικών λειτουργών, από οπουδήποτε κι αν προέρχεται, είναι καταδικαστέα γιατί στοχεύει την ίδια την Δημοκρατία, βασικός πυλώνας της οποίας είναι η Δικαιοσύνη.
Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος καλεί την Κυβέρνηση και όλα τα πολιτικά κόμματα  να καταδικάσουν την τρομοκρατική αυτή ενεργεία και να διαβεβαιώσουν ότι έχουν την πρόθεση και ότι θα λάβουν κάθε αναγκαίο μέτρο για να διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία της Δικαιοσύνης».

Share.

Comments are closed.