Βομβιστική επίθεση σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα έξω από το εφετείο Αθηνών στην Οδό Λουκάρεως

0

Συγκεκριμένα εξεράγη εκρηκτικός μηχανισμός στις 3:25 τα ξημερώματα στο κτίριο βρίσκεται στην οδό Λουκάρεως, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στο κτήριο της ΓΑΔΑ.
Είχαν προηγηθεί στις 02:50 δύο τηλεφωνήματα αγνώστου στα γραφεία  δύο μέσων ενημέρωσης στα οποία προειδοποιούσε για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού. Μάλιστα είχαν δώσει περιθώριο 40 λεπτών και η βόμβα εξερράγη 35 λεπτά αργότερα.
Στο σημείο ήδη βρίσκεται το Τμήμα Εξουδετέρωνσης Εκρηκτικών Μηχανισμών
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο φύλακας είδε δύο άτομα τα οποία επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα να αφήνουν μία τσάντα και να εξαφανίζονται. Από την έκρηξη προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης.

Την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών (ΟΛΑ) «βλέπει» η ΕΛΑΣ
Την ΟΛΑ που είχε αναλάβει την ευθύνη για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Eurobank, το υπουργείο Εργασίας και τον ΣΕΒ βλέπει η ΕΛΑΣ πίσω από την βομβιστική επίθεση στο Εφετείο Αθηνών, ένα κτίριο που βρίσκεται δίπλα στο Ειρηνοδικείο Αθηνών όπου διεξάγονται πλειστηριασμοί. Η συγκεκριμένη οργάνωση έδρασε και στις προηγούμενες επιθέσεις με τον ίδιο τρόπο, δύο άτομα με μοτοσικλέτα και τσάντα με βόμβα. Η ΕΛΑΣ δεν αποκλείει η τρομοκρατική επίθεση να συνδέεται και με την υπόθεση Γιαγτζόγλου τον 29χρονο που συνδέεται με την επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο. 

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ
Ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Θεόδωρος Χρονόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε ότι «στις 2:50 δύο άτομα τηλεφώνησαν σε δύο μέσα ενημέρωσης και προειδοποίησαν για βόμβα. Υπήρξε άμεση κινητοποίηση. Υπάρχουν αρκετές ζημιές που κυρίως εντοπίζονται στην είσοδο. Αναμένεται στο σημείο η σήμανση. Υπάρχει υλικό από κάμερες της περιοχής που θα εξεταστεί. Η μαρτυρία για δύο άτομα θα εξεταστεί. Υπάρχουν ζημιές και σε απέναντι κτίρια, σε τζαμαρίες.» Ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας είπε ότι όλα τα ενδεχόμενα για την τρομοκρατική επίθεση είναι ανοικτά.

Αυτόπτης μάρτυρας: Ο καπνός από την έκρηξη φαινόταν από μακριά
Όπως δήλωσε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Καλλιόπη Χαβέλα, που ήταν και αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, «ο καπνός από την βόμβα στο Εφετείο φαινόταν από μακριά, δευτερόλεπτα μετά την έκρηξη».
Η δημοσιογράφος που κατοικεί επί της Αλεξάνδρας, διαγωνίως απέναντι από το κτήριο του Εφετείου, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ, τόνισε ότι «όλοι οι περίοικοι βγήκαν στα μπαλκόνια τους, ενώ άμεσα αποκλείστηκε η κυκλοφορία στην Αλεξάνδρας από δύο περιπολικά».
Επίσης, «ένα ακόμα όχημα της αστυνομίας φώναζε στους κατοίκους να μην κατεβαίνουν στο δρόμο, αλλά να παραμείνουν στα σπίτια τους».

Share.

Comments are closed.