Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»: Διασπορά ψευδών ειδήσεων για τη στάση εκπαιδευτικών σχετικά με τα «σχολικά γεύματα

0

Με ανακοίνωση του απαντά, θέλοντας να προασπίσει το κύρος και την αξιοπρέπεια των μελών του, ο Σύλλογος εκπαιδευτικών «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ» σε όσα ψευδή και συκοφαντικά κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και θίγουν τις διευθύντριες αλλά και το προσωπικό των 7ο & 10ου δημοτικών σχολείων Χαλανδρίου.
Χαρακτηριστικά αναφέρει ο Σύλλογος: «η επιλογή των σχολικών μονάδων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα σίτισης «Σχολικά Γεύματα» γίνεται αποκλειστικά με απόφαση του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε συνεργασία με το ΥΠΠΕΘ χωρίς να προβλέπεται καμιά συμμετοχή στη διαδικασία επιλογής των σχολείων από τους Συλλόγους Διδασκόντων των σχολικών μονάδων»

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»
«ΘΕΜΑ : Διασπορά ψευδών ειδήσεων για τη στάση εκπαιδευτικών σχετικά με τα «σχολικά γεύματα»
Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας πληροφορήθηκε από τις διευθύντριες των 7ου— 10ου Δημοτικών Σχολείων Χαλανδρίου, ότι το τελευταίο διάστημα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπάρχουν ανυπόστατα και ψευδή δημοσιεύματα, που στοχοποιούν εκπαιδευτικούς και διευθυντές σχολείων, ότι με δική τους ευθύνη αποκλείστηκαν οι μαθητές των σχολείων τους από το πρόγραμμα σίτισης «Σχολικά Γεύματα» .
Να υπενθυμίσουμε ότι:
Η επιλογή των σχολικών μονάδων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα σίτισης «Σχολικά Γεύματα» γίνεται αποκλειστικά με απόφαση του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε συνεργασία με το ΥΠΠΕΘ χωρίς να προβλέπεται καμιά συμμετοχή στη διαδικασία επιλογής των σχολείων από τους Συλλόγους Διδασκόντων των σχολικών μονάδων.
Οι εκπαιδευτικοί είναι εκείνοι που σε όλα αυτά τα χρόνια που η οικονομική κρίση εξαθλιώνει την κοινωνία και φυσικά, πρώτα τα πιο ευαίσθητα μέλη της, τα παιδιά, έχουν αναδείξει το ζωτικής σημασίας θέμα του υποσιτισμού των μαθητών, έχουν διατυπώσει συγκεκριμένες διεκδικήσεις για τη σίτιση και την κοινωνική στήριξη των μαθητών και των οικογενειών τους και έχουν αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες για την , κατά το δυνατό, αντιμετώπιση του φαινομένου.
Επειδή η δημοτική αρχή Χαλανδρίου καθώς και τα Δ.Σ. των Γονέων των εν λόγω σχολείων όφειλαν να γνωρίζουν τη σχετική νομοθεσία που διέπει τη διαδικασία, γεγονός που αποδεικνύεται ότι δεν ισχύει,
Καλούμε, για να δοθούν εξηγήσεις και να ανακληθούν άμεσα οι ανυπόστατοι ισχυρισμοί, σε άμεση συνάντηση εντός της εβδομάδας:

  • τον Δήμαρχο Χαλανδρίου
  • τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων Γονέων του 7ου-10ου Δ. Σχ. Χαλανδρίου
  • την Ένωση Γονέων Χαλανδρίου.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Ο Πρόεδρος                                         η Γραμματέας

Σωτήρης Γεωργόπουλος               Γεωργία Γιανναρά»

 

Share.

Comments are closed.