Νέα ήθη: Κάποιοι διαφωνούσαν, αλλά τελικά ψήφισαν την τροπολογία Κοντονή για τους πλειστηριασμούς

0

Γκρινιάζουν, διαμαρτύρονται, διαφωνούν…. Φυσικά για τα μάτια του κόσμου… και μετά πηγαίνουν και ψηφίζουν αυτά με τα οποία διαφωνούν!!!! Ποιοι είναι; Μα, φυσικά κάποιοι «αριστεροί» βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ!!!
Έτσι μετά από ένα έντονο παρασκήνιο, πιέσεις, ζυμώσεις και προσπάθειες κατευνασμού των «διαφωνούντων» βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που οδήγησαν στην απάλειψη της αυτεπάγγελτης δίωξης για όλους όσοι απειλούν συμβολαιογράφους που διενεργούν πλειστηριασμούς, η επίμαχη τροπολογία Κοντονή, ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής.
Στην ονομαστική ψηφοφορία που διενεργήθηκε ύστερα από αίτημα του ΚΚΕ, υπέρ της ρύθμισης τάχθηκαν 146 βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, 35 καταψήφισαν και 62 δήλωσαν «παρών».
Η μοναδική απουσία με νόημα που καταγράφηκε ήταν του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μιχελογιαννάκη που ζητούσε την απόσυρση της ρύθμισης.
Παρών ψήφισε η ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι, Όχι το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή.
Πλέον, με την τροπολογία όπως ψηφίστηκε, προβλέπεται η αυτόφωρη διαδικασία όσων:

  • ασκούν βία σε συμβολαιογράφους (σ.σ. σήμερα η δίωξη ασκείται αυτεπαγγέλτως μόνο σε όσους ασκούν βία σε δημόσιους υπαλλήλους κατά την υπηρεσία τους)
  • παρακωλύουν την διεξαγωγή πλειστηριασμών, είτε αυτοί διεξάγονται σε Ειρηνοδικεία είτε ηλεκτρονικά σε συμβολαιογραφικά γραφεία (σήμερα ισχύει μόνο για τα Ειρηνοδικεία)

Από την τροπολογία ο κ. Κοντονής αφαίρεσε την παράγραφο 2, με αποτέλεσμα να μην απειλούνται με αυτεπάγγελτη δίωξη όσοι απειλούν συμβολαιογράφους και να απαιτείται έγκληση από το θύμα.

Share.

Comments are closed.