Παναγία Σουμελά Τραπεζούντα: Βρέθηκε τυχαία κρυφό τούνελ που οδηγεί σε παρεκκλήσι

0

Εντύπωση έχει προκαλέσει μια πρόσφατη ανακάλυψη στην Παναγία Σουμελά της Τραπεζούντας.
Οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του ιστορικού μοναστηριού της Ορθοδοξίας, που διαρκούν περίπου δύο χρόνια, έφεραν στο φως ένα μυστικό τούνελ.
Συγκεκριμένα στο βόρειο μέρος της μονής, κάτω από τη σκεπή, εντοπίστηκε ένα μυστικό τούνελ το οποίο οδηγεί σε ένα παρεκκλήσι.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet στο εκκλησάκι ανακαλύφθηκαν τοιχογραφίες με θέματα τον Παράδεισο και την Κόλαση, τον Θάνατο και τη Ζωή.
Αν και το παρεκκλήσι δεν είναι σε καλή κατάσταση, αναμένεται να γίνουν επισκευές ώστε με το άνοιγμα του μοναστηριού το καλοκαίρι του 2018, να μπορούν να το επισκεφτούν τουρίστες και  πιστοί.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Πολιτισμού και Τουρισμού Νομού Τραπεζούντας Αλί Αϊβάζογλου, ο οποίος είχε ήδη εδώ και ένα διάστημα προαναγγείλει τη σημαντική ανακάλυψη χωρίς να αποκαλύψει ωστόσο περί τίνος πρόκειται, οι εργασίες αποκατάστασης έγιναν κάτω από δύσκολες συνθήκες.
Όπως τόνισε όμως, με το πέρας αυτών, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά όλα τα σημεία του μοναστηριού.
Ήδη έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της αναστήλωσης. Η Μονή της Παναγίας Σουμελά θα ανοίξει και πάλι το καλοκαίρι του 2018.
Η Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά, είναι ένα περίφημο χριστιανικό ορθόδοξο μοναστήρι κοντά στην Τραπεζούντα, σύμβολο επί 16 αιώνες του Ποντιακού Ελληνισμού.
Διαβάστε το πλήρες άρθρο του δημοσιογράφου Osman Şişko της τούρκικης εφημερίδας Hurriyet με τίτλο « Bugüne kadar bilinmiyordu, gizli bir geçitle ulaşılıyor, çalışma başlatıldı» στα τούρκικα, πατώντας ΕΔΩ

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner