Επεισοδιακή νύχτα στη Μόρια με 14 τραυματίες σε βίαιες συμπλοκές μεταξύ μεταναστών

0

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν αργά το βράδυ στον καταυλισμό υποδοχής μεταναστών και προσφύγων της Μόριας στη Λέσβο, με Άραβες, Αφγανούς και Ιρακινούς μετανάστες να συγκρούονται μεταξύ τους και να ανάβουν φωτιές μέσα στον καταυλισμό.
«Δεκατέσσερεις τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και ένας παρέμεινε για νοσηλεία», ανέφερε στον Αθήνα 9.84 η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάννα Καλογήρου. Έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις καταστάσεις βίας που, όπως είπε, ζούνε τα νησιά και επανέλαβε το αίτημα για αποσυμφόρησή τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται δύο έγκυες γυναίκες και ένα παιδί,
Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων πυρπολήθηκαν σκηνές και προκλήθηκαν υλικές ζημιές στους χώρους του καταυλισμού, ενώ χρειάστηκε να επέμβει ισχυρή δύναμη της αστυνομίας και των ΜΑΤ για να αποκατασταθεί η τάξη.
Στο Hotspot επίσης έσπευσε επίσης και μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αφού οι συμπλεκόμενοι μετανάστες έβαζαν φωτιές και έκαιγαν ότι έβρισκαν μπροστά τους. Οι άνδρες της Π.Υ. έσβησαν τις φωτιές, όμως κάηκαν αρκετές  σκηνές, αφού οι μετανάστες εμπόδιζαν την είσοδο των οχημάτων και άρχισαν τον πετροπόλεμο.

Share.

Comments are closed.