Ο Νίκος Φίλης «καρφώνει» Μαξίμου: Έρχονται 40.000 πλειστηριασμοί ακόμα και σε φτωχόκοσμο

0

Λίγη ώρα μετά το ραντεβού του πρωθυπουργού με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών στο Μέγαρο Μαξίμου ο Νίκος Φίλης από το βήμα της Βουλής προέτρεψε την κυβέρνηση να μην μείνει στη «συμφωνία κυρίων» με τις τράπεζες και να προχωρήσει σε οριζόντια προστασία της πρώτης κατοικίας με βάση την αξία της.   
«Η σημερινή συνάντηση του Πρωθυπουργού με τις διοικήσεις των τραπεζών έδειξε ότι υπάρχουν όρια, ενδεχομένως και αδιέξοδα στην υπόθεση. Πάνω από 40.000 πλειστηριασμοί έχουν υπολογιστεί να γίνουν για το 2018. Αυτοί δεν θα αφορούν μόνο βίλες με πισίνες αλλά και φτωχόκοσμο. Ανθρώπους, της πρώην μεσαίας τάξης που εξουθένωσε η κρίση, αφορούν. Θα κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους» ανέφερε ο πρώην υπουργός στην παρέμβαση του κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού.
Ο κ. Φίλης σημείωσε ότι πρέπει να υπάρξει η δυνατότητα του δανειολήπτη να παίρνει το σπίτι του στην τιμή που θα τα αγοράζουν τα funds ή ο μειοδότης. Πρόταση που μόλις πρόσφατα απέρριψε ως μη εφαρμόσιμη ο Γ. Σταθάκης.
Ο κ. Φίλης «άδειασε» τον πρωθυπουργό ο οποίος κατά τη συνάντηση με τους τραπεζίτες μίλησε για «ψεύτικες ειδήσεις» εκ μέρους των μέσων ενημέρωσης στο θέμα των πλειστηριασμών και τους κάλεσε να «βγουν μπροστά και να πουν την αλήθεια».

Share.

Comments are closed.