Πολιτικό άσυλο ζήτησαν 33 Τούρκοι πολίτες που κατέφυγαν στις Οινούσσες

0

Αίτημα για χορήγηση πολιτικού ασύλου φέρεται να έθεσαν 33 Τούρκοι πολίτες, που βγήκαν στη νησίδα Παναγιά των Οινουσσών.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΑ Αιγαίου, έφτασαν με το συνήθη τρόπο που φθάνουν και οι άλλοι πρόσφυγες και μετανάστες στα ελληνικά νησιά, δηλαδή με πλαστική λέμβο, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης.
Όμως κατά τη μεταφορά τους στο Λιμεναρχείο Χίου ανέφεραν ότι πρόκειται για Τούρκους στην καταγωγή που ζητούν πολιτικό άσυλο λόγω διώξεων από το καθεστώς Ερντογάν. Άσυλο φέρεται να ζήτησε και ο άνθρωπος που τους μετέφερε,
Οι περισσότεροι από αυτούς είναι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και ανάμεσα στους 33 είναι μια οικογένεια με τέσσερα παιδιά.
Αρχικά μεταφέρθηκαν στο κέντρο καταγραφής και ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ, μαζί με ακόμα 58 πρόσφυγες και μετανάστες που το πρωί της Παρασκευής με φουσκωτή λέμβο είχαν φτάσει στην περιοχή του νοσοκομείου Χίου. Στη συνέχεια όμως μεταφέρθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου.

Στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου θα κρατούνται οι 33 Τούρκοι
Στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου κρατούνται πια οι 33 Τούρκοι, που έφτασαν στις Οινούσσες, μέχρι να οδηγηθούν στο αυτόφωρο και αφού πρώτα σχηματιστεί δικογραφία για παράνομη είσοδο στη χώρα και εν συνεχεία να εξεταστεί το θέμα του πολιτικού ασύλου.

Share.

Comments are closed.