Η απάντηση της Φώφης στον Κυριάκο: Συνεννόηση δεν σημαίνει συνεργασία (Φωτο)

0

Με τη φράση «ναι στην εθνική συνεννόηση, όχι σε πολιτικά μέτωπα που διχάζουν», η Φώφη Γεννηματά απάντησε ξεκάθαρα στο άνοιγμα του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη προς την Κεντροαριστερά κατά την έναρξη του «γαλάζιου» συνεδρίου.
Όπως είπε στην ομιλία της προς τους συνέδρους, «να επιδιώξουμε με ειλικρίνεια την ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ. Η Εθνική Συνεννόηση δεν ταυτίζεται κατ’ ανάγκη με  Κυβερνητικές Συνεργασίες».
Προειδοποίησε ωστόσο ότι «όσοι επιμένουν να αναζητούν βολικά κυβερνητικά συμπληρώματα και δεκανίκια εξουσίας δεν είναι σε  επαφή με την νέα πραγματικότητα που υπάρχει και στη χώρα και στο πολιτικό σύστημα».
Σύμφωνα με την επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, «όσον μας αφορά, μετά και τις πρόσφατες διαδικασίες μας και την δυναμική της συμμετοχής εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών, στοχεύουμε σε πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτική ζωή της χώρας. Με προοδευτικό πολιτικό πρόγραμμα, που θα επικυρωθεί από το επικείμενο Συνέδριό μας.
Λέμε όχι σε όσους προσπαθούν να εξυπηρετήσουν τα μικροκομματικά τους συμφέροντα, επιδιώκοντας  «πολιτικά μέτωπα» κάθε μορφής που διχάζουν. Γιατί εμείς , ανοιχτά «μέτωπα» έχουμε  με το λαϊκισμό και τη συντήρηση. Είναι ώρα να ενώσουμε και όχι να διχάζουμε τον λαό μας».

«Καρφιά» για τις ευθύνες Καραμανλή και Σαμαρά
Από το βήμα του συνεδρίου της ΝΔ, η κ. Γεννηματά δεν δίστασε να «φωτογραφήσει» τις ευθύνες της διακυβέρνησης Καραμανλή που παρέδωσε το 2009 την χώρα με 36 δισ. έλλειμμα, ούτε τις ευθύνες Σαμαρά για τον «αντιμνημονιακό αγώνα» 2010-2011
«Η  παράταξή μας, κατέβαλε μια μεγάλη προσπάθεια για να μείνει η Ελλάδα και η κοινωνία μας όρθια στις δύσκολες ώρες, καταβάλλοντας  ακριβό τίμημα αναλαμβάνοντας τόσο τις ευθύνες  που της αναλογούσαν, όσο  και ευθύνες άλλων  για την κατάσταση που βρέθηκε η χώρα.

Μην ξεχνάμε πόσο στοίχισε η θεωρία ότι τάχα υπήρχαν άλλοι δήθεν εύκολοι  δρόμοι για να υπερβούμε τα προβλήματα. Καθώς και οι πρακτικές που   αναιρούσαν κάθε θετικό βήμα  και τελικά ανακύκλωναν την κρίση», επεσήμανε μεταξύ άλλων.

Φωτογραφικό υλικό του www.fourtounis.gr από το Συνέδριο

Share.

Comments are closed.