Παναγιώτης Ρήγας στο 11ο Συνέδριο της ΝΔ: Διαρκές ζητούμενο ο διάλογος των πολιτικών κομμάτων (ΦΩΤΟ)

0

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτης Ρήγας στον χαιρετισμό που έκανε στο 11ο Συνέδριο της ΝΔ αναφέρθηκε στην ανάγκη διαλόγου μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων, παρά τις σημαντικές και δομικές διαφορές τους.
Παρά τις δυσκολίες πρέπει να συνεχίσουμε τις προσπάθειες για διάλογο στο πλαίσιο του πολιτικού μας πολιτισμού, είπε ο κ. Ρήγας και σημείωσε ότι «γνωρίζουμε τις θέσεις, την κριτική και πολεμική πολλές φορές κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα Συριζαίικο Success Story παρουσιάζοντας μία σειρά αξιολογήσεις «των ξένων εταίρων για την ελληνική οικονομία, από θεσμούς που δεν αποτελούν προνομιακούς συνομιλητές του ΣΥΡΙΖΑ», λέγοντας ότι «μετά από μία πρωτοφανή κρίση η χώρα έχει ξαναστηθεί στα πόδια της βλέποντας το φως στην άκρη του τούνελ.
Οι αποδόσεις των ομολόγων στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων ετών. Στα διετή ομόλογα είναι στο χαμηλότερο σημείο από το Νοέμβριο του 2010. Το σπρεντ υποχώρησε κατά 407 μονάδες βάσης στο χαμηλότερο σημείο από τον Απρίλιο του 2010
». 

Απευθυνόμενος προς την ηγεσία της ΝΔ ο κ. Ρήγας είπε: «Ήλθε η στιγμή να συζητήσουμε με πιο εποικοδομητικό τρόπο. Η κριτική ακόμη και σκληρή είναι καλοδεχούμενη και χρήσιμη. Καλό θα ήταν όμως να αποφεύγουμε τον πειρασμό των fake news που παράγονται από κάποιους που τους είχε χαρακτηρίσει παλαιότερα ο Κώστας Καραμανλής νταβατζήδες. Ο διάλογος στο πλαίσιο του πολιτικού πολιτισμού μας είναι ζητούμενο».
Κι έκλεισε υπογραμμίζοντας ότι απαιτείται συνεννόηση σε δύο σημαντικά ζητήματα: «Στα εθνικά θέματα, η ευαισθησία πρέπει να είναι κοινός τόπος όλων των πολιτικών δυνάμεων. Η προκλητικότητα της Τουρκίας και η αστάθεια στην ευρύτερη περιοχή απαιτούν την σοβαρότητα όλων. Τα εθνικά θέματα δεν πρέπει να είναι πεδίο μικροκομματικής αντιπαράθεσης» είπε ο κ. Ρήγας
«Το δεύτερο, είναι η εμβάθυνση της δημοκρατικής λειτουργίας. Είναι πρόκληση να πατάξουμε παθογένειες που μας ταλαιπωρούν για δεκαετίες» τόνισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

Φωτογραφικό υλικό του www.fourtounis.gr από το Συνέδριο

Share.

Comments are closed.