Τσίπρας: Αλλάζει ο τρόπος εκλογής μουφτή στη Θράκη – Αντιρρήσεις από Κοτζιά και Δ. Καμμένο

0

«Έρχεται ως μια αντικειμενική ανάγκη που δεν αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Η συζήτηση έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό και έχει να κάνει με την μουσουλμανική μειονότητα. Έχουμε πάρει πρωτοβουλίες που θα αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας στη Θράκη».
Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για το θέμα της εκλογής μουφτή στη Θράκη, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής.
Νωρίτερα, ο υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου με δηλώσεις είχε ταχθεί, υπό προϋποθέσεις, υπέρ της εκλογής μουφτή.

Αντίθετη άποψη από υπουργό εξωτερικών κ. Κοτζιά
Διαφορετική θέση για το θέμα αυτό εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς λέγοντας σε διπλωματικούς συντάκτες: «Δεν συζητάμε τέτοια θέματα με την Τουρκία». 

«Καρφιά» Δημήτρη Καμμένου κατά Γαβρόγλου για την εκλογή μουφτή
Καρφιά» κατά του υπουργού Παιδείας εξαπέλυσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος, με αφορμή συνέντευξη του πρώτου, στην οποία, μεταξύ άλλων, είπε ότι βλέπει θετικά το ενδεχόμενο ο μουφτής να εκλέγεται και όχι να διορίζεται.
Ο Δημήτρης Καμμένος κληθείς να σχολιάσει τις σχετικές δηλώσεις, σε κοινοβουλευτικό συντάκτη της Βουλής, τις χαρακτήρισε επικίνδυνες και αντιεθνικές, προσθέτοντας ότι προκαλεί πάρα πολλά ερωτήματα το γεγονός ότι με τα όσα είπε ο υπουργός Παιδείας φαίνεται να υιοθετεί πλήρως τη ρητορική Ερντογάν στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Share.

Comments are closed.