Ανοίγει αύριο τις πύλες του το 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

0

Ένα «διαφορετικό συνέδριο» φιλοδοξεί να πραγματοποιήσει η ΝΔ το Σαββατοκύριακο, 16 και 17 Δεκεμβρίου. Είναι το 11ο τακτικό εθνικό συνέδριο του κόμματος, το οποίο δεν θα εκλέξει όργανα καθώς η διαδικασία αυτή έγινε πέρυσι και θα επαναλαμβάνεται κάθε δύο χρόνια, αλλά θα αφιερωθεί στο προγραμματικό πλαίσιο της ΝΔ. συνέδριο, ως γνωστόν, θα πραγματοποιηθεί στον εκθεσιακό χώρο Metropolitan Expo, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος».
«Οι πολιτικές εξελίξεις, που μπορεί να είναι γρήγορες, επιβάλλουν να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη μέρα. Όχι με μεγάλα λόγια. Με ξεκάθαρες κατευθύνσεις και εφαρμόσιμο σχέδιο. Με στόχο να περάσουμε, επιτέλους, από την Ελλάδα της μιζέριας και της στασιμότητας, στην Ελλάδα των ευκαιριών για όλους, και ειδικά για τους πιο αδύναμους και τους νέους. Για την Ελλάδα που αξίζουμε», επισήμανε ο Κωστής Χατζηδάκης στη συνέντευξη Τύπου σχετικά με το συνέδριο.
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος είχε υπ’ ευθύνη του την κατάρτιση του προγράμματος, έκανε απολογισμό της προσυνεδριακής διαδικασίας. 
«Στα επτά θεματικά προσυνέδρια και στις δύο ειδικές ημερίδες σε όλη την Ελλάδα, υιοθετήσαμε μια σειρά από καινοτομίες. Με καλεσμένους από όλα τα στρώματα της κοινωνίας –συνολικά 124 άτομα- οι περισσότεροι εκ των οποίων δεν είχαν μιλήσει ποτέ σε εκδηλώσεις της Νέας Δημοκρατίας. Με σύντομες παρεμβάσεις από τα μέλη του πάνελ και πολλές τοποθετήσεις από τους παρευρισκομένους, ώστε η διαδικασία να είναι ζωντανή και ενδιαφέρουσα για τους συμμετέχοντες. Με εκτεταμένη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Και με την ηλεκτρονική δημοσίευση ερωτηματολογίων, που θέτουν πραγματικά διλήμματα πολιτικής, στα οποία έχουμε λάβει πάνω από 100.000 απαντήσεις! Στα προσυνέδριά μας καταλήξαμε σε χρήσιμα συμπεράσματα για κρίσιμους τομείς πολιτικής. Συμπεράσματα που έχουμε δώσει στη δημοσιότητα. Τώρα, φτάνουμε στην κορύφωση της διαδικασίας. Το μήνυμα του συνεδρίου είναι: “Έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα”», υπογράμμισε.
Το συνέδριο είναι οργανωμένο σε τρεις ενότητες: 

  • Υπηρεσίες για τον πολίτη: Από το τέλμα στην ποιότητα
  • Οικονομία: Από τη μιζέρια στις νέες δουλειές
  • Νέα γενιά: Από την Ελλάδα των επιδομάτων στην Ελλάδα των ευκαιριών

Σε κάθε ενότητα θα μιλήσει ένας εισηγητής εκ μέρους της ΝΔ και δύο φιλοξενούμενοι ομιλητές, η παρουσία των οποίων σηματοδοτεί το άνοιγμα του κόμματος σε ακροατήρια πέρα από τα παραδοσιακά του όρια.

Παράλληλα θα διενεργείται το κοινωνικό συνέδριο του κόμματος με έξι παράλληλες εκδηλώσεις αφιερωμένες στα μεγάλα κοινωνικά θέματα:

  • Σύγχρονες πολιτικές για τη προστασία της οικογένειας
  • Συμβολή και ενεργός συμμετοχή των Ελλήνων της Διασποράς στην ανάταξη της χώρας μας
  • Αξιοπρέπεια και ποιότητα ζωής στην τρίτη ηλικία παροχή αλληλεγγύης για όσους έχουν ανάγκη μέσω ενός σύγχρονου και διαφανούς πλαισίου για τον εθελοντισμό
  • Ο αθλητισμός ως εργαλείο κοινωνικής συνοχής
  • Άμεσες δράσεις για τα άτομα με αναπηρία για ποιότητα ζωής και κοινωνική ένταξη

Αναλυτικά το πρόγραμμα του συνεδρίου ΕΔΩ

Share.

Comments are closed.