Το Βραβείο Ζαχάρωφ στην αντιπολίτευση της Βενεζουέλας – Όλοι όρθιοι, ο Παπαδημούλης καθιστός

0

Στη δημοκρατική αντιπολίτευση της Βενεζουέλας και στους πολιτικούς κρατούμενους που βρίσκονται στις φυλακές της χώρας απονεμήθηκε το Βραβείο Ζαχάρωφ 2017.
Η δημοκρατική αντιπολίτευση της Βενεζουέλας που έλαβε το Βραβείο Ζαχάρωφ περιλαμβάνει την Εθνοσυνέλευση της χώρας, εκπροσωπούμενη από τον Πρόεδρο Χούλιο Μπόρχες (Julio Borges) και όλους τους πολιτικούς κρατούμενους όπως εμφανίζονται στον κατάλογο του «Foro Penal Venezolano» (Ποινικό Φόρουμ της Βενεζουέλας) και οι οποίοι εκπροσωπούνται από τους Leopoldo Lοpez, Antonio Ledezma, Daniel Ceballos, Yon Goicoechea, Lorent Saleh, Alfredo Ramos και Andrea Gonzalez.
«Το Βραβείο είναι για όλους τους Βενεζουελάνους στη χώρα και παντού στον κόσμο», είπε ο πρόεδρος του ΕΚ, Αντόνιο Ταγιάνι, στην τελετή απονομή. Ο πρόεδρος τόνισε ότι η κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα επιδεινώνεται και ζήτησε «ελεύθερες εκλογές με τη συμμετοχή όλων, ώστε οι πολίτες της Βενεζουέλας να αποφασίσουν οι ίδιοι για το μέλλον τους». 
«Το περασμένο Σαββατοκύριακο ο πρόεδρος Μαδούρο αποφάσισε με αυθαίρετο και αντιδημοκρατικό τρόπο να απαγορεύσει στα κόμματα της αντιπολίτευσης να συμμετάσχουν στις προεδρικές εκλογές. Η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι. Θέλουμε η χώρα να επιστρέψει στη δημοκρατία, στην αξιοπρέπεια και την ελευθερία», δήλωσε. 
«Το Βραβείο τιμά τις μητέρες που πεινούν για να ταΐσουν τα παιδιά τους, για τα παιδιά που ψάχνουν στα σκουπίδια για να μην πεθάνουν από την πείνα, για τους ηλικιωμένους που πεθαίνουν χωρίς φάρμακα. Το βραβείο τιμάει ακόμα το νέο που έχει μεταναστεύσει από απόγνωση για να βρει ευκαιρίες αλλού και τη δασκάλα που αγνοεί τις παρωπίδες της ιδεολογίας για να διδάξει ελεύθερους ανθρώπους στη Βενεζουέλα», τόνισε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Χούλιο Μπόρχες

Η στάση της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και του Παπαδημούλη
Εντύπωση προκαλεί η στάση των βουλευτών της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στη διαδικασία απονομής του βραβείου Ζαχάρωφ στην αντιπολίτευση της Βενεζουέλας. 
Οι θέσεις των περισσότερων ευρωβουλευτών ήταν άδειες, ενώ και ο Δημήτρης Παπαδημούλης που ήταν στην αίθουσα του Ευρωκοινοβουλίου την ώρα της βράβευσης ήταν ο μόνος που δεν σηκώθηκε

Τι δήλωσε ο Παπαδημούλης
Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Παπαδημούλης δήλωσε:
«Ήμουν παρών στην απονομή του βραβείου Ζαχάρωφ στην αντιπολίτευση της Βενεζουέλας γιατί σέβομαι το Ευρωκοινοβούλιο, το βραβείο κ τη δημοκρατία. Δεν τους χειροκρότησα γιατί τους θεωρώ συνυπεύθυνους για την κρίση στην Βενεζουέλα. Οι ευθύνες του Μαδούρο δεν τους κάνουν «αγγελούδια».

Share.

Comments are closed.