Συνέχεια στην υπόθεση της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία, μέσω του Βασίλη Παπαδόπουλου έδωσε η εκπρόσωπος της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη.

0

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της ΝΔ ο κ. Βασίλης Παπαδόπουλος είναι ο μόνος Έλληνας, όπλα του οποίου βρέθηκαν στον ΙSIS, προσθέτοντας ότι  καταγράφεται στο σύστημα επιτήρησης πιθανού λαθρεμπορίου όπλων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως κατασκευαστής σφαιρών που βρέθηκαν στη Ράκα. Η κ. Σπυράκη εξήγησε ότι σφαίρες που έχουν κατασκευαστεί στην περιοχή της Αξιούπολης του Κιλκίς, σύμφωνα με το έγγραφο της ΕΕ με ημερομηνία Ιουλίου του 2014, βρέθηκαν στη Ράκα.
«Ο κ. Παπαδόπουλος είναι ο μοναδικός Έλληνας όπλα του οποίου βρέθηκαν στον Isis. Καταγράφεται στο σύστημα αντιμετώπισης λαθρεμπορίου όπλων ως κατασκευαστής σφαιρών που κατέληξαν στη Ράκκα. Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις τον βρίσκεις από κάτω. Ήλεγξε ή όχι η κυβέρνηση τη δραστηριότητα του κ. Παπαδόπουλου. Ζητάμε από τους υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών να προσέλθουν στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας. Ζητάμε την άμεση σύγκληση της επιτροπής», τόνισε ηκ. Σπυράκη, δίνοντας στη δημοσιότητα ττα συγκεκριμένα έγγραφα.

Καμμένος: Ας καλέσει η κ. Σπυράκη τη Γεννηματά να της λύσει όλες τις απορίες

Η απάντηση του ΥΠΕΘΑ ήρθε λίγο αργότερα και όπως ανέφερε: «Το 2014, όπως καταθέσαμε και στη Βουλή, όταν ήταν Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας η κ. Γεννηματά, ο κ. Παπαδόπουλος συνομιλούσε με τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα. Ας καλέσει η κ. Σπυράκη τον πολιτικό εταίρο της να της λύσει όλες τις απορίες. Αυτού του είδους η άσκηση πολιτικής είναι επικίνδυνη για την πατρίδα».
Είναι σαφές ότι αναφέροντας τον «πολιτικό εταίρο», το ΥΠΕΘΑ εννοούσε την Φώφη Γεννηματά που το κόμμα της τότε συγκυβερνούσε με τη ΝΔ. Βέβαια, πριν λίγες ημέρες η κ. Γεννηματά είχε διαψεύσει τον κ. Καμμένο μέσα στη Βουλή

ΠΑΣΟΚ: Ντροπή για την χώρα η συνέχιση της παραμονής του στην ευαίσθητη θέση του Υπουργού Άμυνας

Γεννηματά: Οι επόμενες εκλογές θα είναι μια αναμέτρηση για τρεις

Όπως ήταν φυσικό τα λεγόμενα του κ. Καμμένου προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, που έκανε λόγο για «αθλιότητες και ψέματα».
Αναλυτικά η ανακοίνωση από τη Χαριλάου Τρικούπη:
«Η αθλιότητα του κ. Καμμένου ξεπέρασε κάθε όριο. Είναι ντροπή για την χώρα, η συνέχιση της παραμονής του στην ευαίσθητη θέση του Υπουργού Άμυνας.
Για την ενημέρωση της κοινής γνώμης και μόνο υπενθυμίζουμε την άμεση και καταλυτική απάντηση της Φώφης Γεννηματά στην Βουλή, (στις 27 Νοεμβρίου) απέναντι στις ψευδείς και συκοφαντικές αναφορές του:
“Κύριε Πρωθυπουργέ, να τον χαίρεστε τον συγκυβερνήτη σας. Συκοφάντης, ψεύτης και λασπολόγος! Καμία αγοραπωλησία υλικού με την IGG δεν έγινε επί ημερών μου και θα έπρεπε, αν δεν ήταν σε πανικό, να γνώριζε επίσης ότι ως Αναπληρώτρια Υπουργός δεν είχα καμία μα καμία αρμοδιότητα και εμπλοκή στα εξοπλιστικά προγράμματα.
Στο μοναδικό MOU εκδήλωσης ενδιαφέροντος της συγκεκριμένης εταιρείας χωρίς κανέναν μεσάζοντα, απαίτησα, χωρίς καν να υπογράφω εγώ, να υπάρχει ειδική ρήτρα ότι απαγορεύεται στα δύο μέλη να χρησιμοποιήσουν μεσάζοντα.
Κλείνω αυτό το θέμα. Ελπίζω να χαίρεστε πάρα πολύ, κύριε Τσίπρα, για το επίπεδο που έχετε επιβάλει στην πολιτική ζωή και το δηλητήριο που στάζετε διαρκώς σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για τη χώρα.”»

Share.

Comments are closed.