Διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Ερντογάν και Αμανατίδη στην Κομοτηνή

0

Διπλωματικό επεισόδιο έγινε στην είσοδο του σχολείου Τζελάλ Μπαγιάρ που επισκέφθηκε ο Ερντογάν, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.
Ο Τούρκος Πρόεδρος ζήτησε ένα μικρόφωνο προκειμένου να μιλήσει στους συγκεντρωμένους, οι οποίοι ήταν περίπου χίλια άτομα, και τότε ο υφυπουργός εξωτερικών Γ. Αμανατίδης του υπενθύμισε: «Άλλα έχουμε συμφωνήσει κ. Πρόεδρε».
Ο Ερντογάν αντέδρασε και  κατευθύνθηκε σε αίθουσα του σχολείου, όπου ανέφερε σε μια μαθήτρια ότι ζήτησε μικρόφωνο και δεν του το έδωσαν. Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες η κοπέλα έβαλε τα κλάματα, ενώ ο Τούρκος Πρόεδρος συνέχισε να μιλά και με άλλους μαθητές.
Ακολούθησαν διαβουλεύσεις και τελικά ο Ερντογάν μίλησε στους συγκεντρωμένους, αφού τον προλόγισε ο κ. Αμανατίδης.
Απευθυνόμενος στα περίπου χίλια άτομα από την μουσουλμανική κοινότητα της Θράκης ο Ερντογάν συνέχισε το βιολί του, αποκαλώντας τους ομοεθνείς του και τους ζήτησε να μην φοβούνται για την πίστη τους.

Δεν υπήρξε διπλωματικό επεισόδιο στην Θράκη λέει η κυβέρνηση
Κυβερνητικός αξιωματούχος διαψεύδει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή» για διπλωματικό επεισόδιο στη Θράκη.
«Κανένα διπλωματικό επεισόδιο δεν υφίσταται στη Θράκη, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Καθημερινής, όλα πηγαίνουν βάσει του συμφωνηθέντος προγράμματος» ανέφερε ο κυβερνητικός αξιωματούχος.

Share.

Comments are closed.