Επιφυλάξεις Φίλη για την πώληση μονάδων της ΔΕΗ

0

«Η συμφωνία για την ΔΕΗ επιβάλλεται δεν επιλέγεται από την κυβέρνηση και η ΔΕΗ μικραίνει με αυτήν την συμφωνία. Δυο θέματα είναι κυρίαρχα, οι επιπτώσεις στην πορεία πώλησης των μονάδων της ΔΕΗ και οι επιπτώσεις στα τιμολόγιά της», υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης σε συνέντευξή του στο Κανάλι της Βουλής και πρόσθεσε: «Θέλω να έχω μια ενημέρωση στο θέμα της ΔΕΗ θέλω να είμαι επιφυλακτικός γιατί δεν είναι στενά πολιτικό άπτεται πολλών παραγόντων».
Αναφορικά με τον μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά, ένα ζήτημα που παραμένει «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, ο κ. Φίλης είπε: «Η κυβέρνηση δεν συναίνεσε στο ΦΠΑ, δεν έχει κλείσει το θέμα θα συζητηθεί και στο σημερινό Eurogroup».
Μιλώντας για τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, είπε: «Ο άνθρωπος, όλες τις μνημονικές υποχρεώσεις τις έχει τακτοποιήσει στην ώρα τους».
Αναφορικά με το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, τόνισε: «Υπάρχει θέμα αλλαγών στην πολιτική μας όταν λέμε βγαίνουμε στις αγορές αυτό πρέπει να έχει θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία και όχι μόνο μέτρα. Να έχει το θετικό μήνυμα ότι βγαίνουμε στις αγορές και όχι μόνο επιβάρυνση».
Για τα κόκκινα δάνεια, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι η κυβέρνηση πρέπει να φέρει νόμο για την προστασία πρώτης κατοικίας και συμπλήρωσε: «Να υπάρξει παράταση του καθεστώτος προστασίας και μετά την 31.12.2017 για ποσά μέχρι 140.000 και δυνατότητα στον δανειολήπτη την ώρα του πλειστηριασμού να μπορεί να πάρει το σπίτι του με το τελευταίο τίμημα».

Share.

Comments are closed.