ΔΣΑ: Βερβεσός – Αναστασόπουλος στο δεύτερο γύρο για την Προεδρία του Συλλόγου

0

Στο δεύτερο γύρο θα κριθεί ο νικητής εκλογών για το δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας. Στην Αθήνα, λοιπόν, πρώτος έκοψε το νήμα Δημήτρης Βερβεσός, ο οποίος στο δεύτερο γύρο, στις 3 και 4 Δεκεμβρίου 2017, θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Δημήτρη Αναστασόπουλο για την προεδρία του μεγαλύτερου επιστημονικού συλλόγου της χώρας, όπου ψήφισαν περί τους 11.000 δικηγόροι.
Οι Δημήτρης Βερβεσός και Δημήτρης Αναστασόπουλος, παρά την πολυδιάσπαση των ψηφοδελτίων και τις πολλές υποψηφιότητες, κατόρθωσαν να αφήσουν πίσω τους σε φανερή απόσταση τους συνυποψήφιους του.
Ο Δημήτρης Βερβεσός, νυν σύμβουλος του ΔΣΑ , προέρχεται από τον κεντοαριστερό χώρο, ενώ ο αντίπαλός του Δημήτρης Αναστασόπουλος, χωρίς να έχει επίσημο κομματικό χρίσμα, προέρχεται από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας.
Ο κ. Βερβεσός συγκέντρωσε ποσοστό 25,72%, έναντι 17,50% του κ. Αναστασόπουλου. Ακολούθησαν οι Φώτιος Γκωτσής (9,74%), Παναγιώτης Περάκης (8,06%) και Θεμιστοκλής Σοφός (7,86%). 
Σημειώνεται ότι η αποχή ανήλθε σε επίπεδα λίγο χαμηλότερα από το 50%.  
Αναλυτικά, οι υποψήφιοι για την προεδρία του ΔΣΑ κατατάχθηκαν με βάση τις ψήφους που έλαβαν, ως εξής: Δημήτρης Βερβεσός, Δημήτρης Αναστασόπουλος, Φώτης Κωτσής, Παναγιώτης Περάκης, Θέμης Σοφός, Χριστίνα Κουντούρη, Νίκος Δαμασκόπουλος, Παναγιώτης Γαλετσέλλης, Άγγελος Βρεττός, Βασίλης Βραχιώτης, Θεόδωρος  Μαντάς και Θεμιστοκλής Χατζηιωάννου.

Δ. Βερβεσός: Ξεκάθαρο το αποτέλεσμα
«Το αποτέλεσμα των εκλογών είναι σαφές και ξεκάθαρο. Οι δικηγόροι της Αθήνας αποφάσισαν να προχωρήσουν μπροστά με ασφάλεια και σιγουριά, μακριά από κομματικές επιλογές και διαχωριστικές γραμμές. Τα προβλήματα μας δεν έχουν χρώμα. Η λύση τους απαιτεί γνώση, εμπειρία, αποτελεσματικότητα. Είμαι έτοιμος να ανταποκριθώ στην πρόκληση. 
Το δικό μου μήνυμα, ενόψει της προσεχούς Κυριακής και Δευτέρας είναι μήνυμα ενότητας.  Ενωμένοι θα αγωνιστούμε για το μέλλον και την αξιοπρέπεια των δικηγόρων. Ευχαριστώ πολύ όλους τους συναδέλφους, που συμμετείχαν στις εκλογές και ιδιαίτερα όσους στήριξαν την υποψηφιότητα μου και το Ενιαίο Ψηφοδέλτιο. 
Συγχαίρω όλους τους συνυποψηφιους μου για τον ωραίο αγώνα που δώσαμε. Η δύναμη του ΔΣΑ είναι τα μέλη του. Σας καλώ όλους να συμμετέχετε μαζικά στις εκλογές της  επόμενης Κυριακής και Δευτέρας. Για δυνατό διεκδικητικό ΔΣΑ. Για το δικηγόρο και την κοινωνία
».

Δ. Αναστασόπουλος: «Ναι» στην ανανέωση
«Ήρθε η ώρα της ανανέωσης για τη μεγάλη αλλαγή. Οι σημερινές αρχαιρεσίες του ΔΣΑ στέλνουν ένα μήνυμα. Ευχαριστώ θερμά κάθε ένα από τους χιλιάδες δικηγόρους που με τίμησαν με την ψήφο τους. Ευχαριστώ επίσης τους συνυποψηφίους μου για τον ωραίο  αγώνα.
Καλώ όλους τους συναδέλφους σε πνεύμα ενότητας και ομοψυχίας την ερχόμενη Κυριακή και Δευτέρα στον δεύτερο γύρο των εκλογών. Για να πούμε οριστικά “ναι” στην ανανέωση. Για να τελειώσουμε οριστικά με όσα μας κρατούν στο παρελθόν. Για να κάνουμε ξανά όλοι μαζί τον ΔΣΑ πρώτο επιστημονικό σύλλογο της χώρας
»

Πάντως θεωρείται βέβαιον ότι η μάχη της επόμενης Κυριακής θα είναι αμφίρροπη και πολύ σκληρή, δεδομένου ότι υπήρχαν δώδεκα υποψήφιοι και νομίζω ότι αντιλαμβάνεστε ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Share.

Comments are closed.