Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση στη Βουλή για τη συμφωνία πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία

0

Σε υψηλούς τόνους εξελίχθηκε στη Βουλή η συζήτηση επί της επίκαιρης ερώτησης που έχουν καταθέσει 13 βουλευτές της ΝΔ με θέμα την «Πώληση βλημάτων του Ελληνικού Στρατού Ξηράς και αεροπορικών βομβών της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στη Σαουδική Αραβία με Διακρατική Συμφωνία».

Τσίπρας: Ούτε κρύβομαι, ούτε εκβιάζομαι
Μιλώντας στην Ολομέλεια, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας o οποίος είπε «ούτε κρύβομαι, ούτε εκβιάζομαι, γιατί δεν έχω να φοβηθώ τίποτε» και τόνισε ότι «είμαι εδώ για να αποκαλύψω το βρώμικο παιχνίδι και την αμετροέπειάς σας, ποιος είναι ο στόχος και ο σχεδιασμός σας». Στη συνέχεια της τοποθέτησής του ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη τόνισε ότι «τα επιχειρήματά σας ήταν από άρθρα γραμμής από κυριακάτικες εφημερίδες. Σας δίνουν γραμμή ΜΜΕ, οι ιδιοκτήτες των οποίων έχουν επιδοθεί σε μια λυσαλέα επίθεση κατά της κυβέρνησης» και επεσήμανε χαρακτηριστικά «Ένα μιντιακό λόμπι είναι που σας καθοδηγεί. Εκεί καταντήσατε τη ΝΔ κ. Μητσοτάκη».

Η δευτερολογία του πρωθυπουργού
Κατά τη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «από αυτή τη διαδικασία αναδείχτηκε ότι επί 15 μέρες εσείς κ. Μητσοτάκη και τα ΜΜΕ που σας στηρίζουν φτιάξατε μία σκευωρία».

Μητσοτάκης: Είστε δεμένος χειροπόδαρα με τον κ. Καμμένο
«Ο κ. Τσίπρας είναι εδώ γιατί οφείλει να υπερασπιστεί πρωτίστως τον εαυτό του. Είναι ο ίδιος εξάλλου, που ως πρόεδρος του ΚΥΣΕΑ, υπέγραψε την σκανδαλώδη όπως φαίνεται, σύμβαση πώλησης βλημάτων στην Σαουδική Αραβία», τόνισε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της ΝΔ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ανεβάζοντας τους τόνους ο κ. Μητσοτάκης είπε πως «με απλά λόγια το “ήθος” του ενός ταίριαξε με το ύφος του άλλου. Και κατέληξαν όμηροι ο ένας του άλλου. Και όπως ήρθαν μαζί, ξέρουν και ότι μαζί θα φύγουν». Ο πρόεδρος της ΝΔ, ανεβάζοντας κι άλλο τους τόνους επεσήμανε ότι «είστε η πρώτη κυβέρνηση που θα ελεγχθείτε γιατί επιχειρήσατε να ξεπουλήσετε στο σκοτάδι στρατιωτικό υλικό. Επιστρατεύοντας σκοτεινά πρόσωπα. Παρακάμπτοντας νόμιμες διαδικασίες. Και αντιστρέφοντας την πατέντα Τσοχατζόπουλου».
Συνεχίζοντας να απευθύνεται στον πρωθυπουργό ο κ. Μητσοτάκης είπε «ο άνθρωπος που επιλέξατε ως συναρχηγό σας, όταν δεν υβρίζει χυδαία τους πολιτικούς του αντιπάλους ή δεν εκτονώνεται με μετρητά στα καζίνο του Λονδίνου, αποδεικνύεται πλέον ότι «ντιλάρει» οβίδες και βόμβες στις Αραβικές χώρες με τη βοήθεια μεσαζόντων».

Η δευτερολογία του κ. Μητσοτάκη
Λαμβάνοντας ξανά το λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι «δεν απαντήσατε κ. Τσίπρα & κ. Καμμένε, για ποιόν τελικά δουλεύει ο κ. Παπαδόπουλος; Είναι ένας απλός μεσάζων; Είναι μεταφορέας που θα τα πήγαινε στη Σαουδική Αραβία;» ενώ συμπλήρωσε: «Η υπόθεση δεν τελειώνει εδώ. Υπάρχουν εργαλεία κοινοβουλευτικού ελέγχου που θα εξαντληθούν πλήρως. Αύριο υπάρχει συνεδρίαση της επιτροπής εξοπλισμών. Γιατί δεν ζητάτε να προσέλθει ο κ. Κυριακίδης της γγ Εξοπλισμών, ο ταξίαρχος Παπαδάκης, ο κ. Σφακιανάκης;»

Καμμένος: Παραμύθι ψεύδους, που φτάνει στο τέλος της, και αγγίζει τα όρια της εθνικής προδοσίας
Νωρίτερα, παίρνοντας τον λόγο ο Πάνος Καμμένος τόνισε πως πρόκειται για μια «καθαρή» διακρατική συμφωνία.
«Ουδείς ενδιάμεσος. Κανένας μεσάζων» ανέφερε χαρακτηριστικά τονίζοντας πως έχει δώσει όλες τις απαντήσεις που του ζητήθηκαν ενώ επικαλέστηκε σειρά εγγράφων και επιστολών από διπλωματικές αρχές αλλά και έγγραφα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας που επιβεβαιώνουν τα λεγόμενά του. Επέμεινε δε πως τα όποια χρήματα (σ.σ. από τη συμφωνία) θα πήγαιναν κατευθείαν στο υπουργείο. Ειδικότερα τόνισε: «Επέλεξα να φέρω 66 εκ. στο Υπουργείο. Δεν υπάρχουν απόρρητα έγγραφα. Όλη η καταγγελία στηρίχθηκε σε μια ανακοίνωση του κ. Λοβέρδου».
Υποστήριξε δε πως όλα αυτά τα οποία επικαλούνται συνολικά οι βουλευτές της αντιπολίτευσης «είναι παραμύθια» και «το παραμύθι ψεύδους και συκοφάντησης τελειώνει εδώ, κύριοι της ΝΔ… Τους πωλητές βιβλίων των Ναζί και γιλέκων θα τους αντιμετωπίσω στη Δικαιοσύνη» και επέμεινε πως «κάποιοι» ήθελαν να χαλάσουν τη δουλειά για το ελληνικό δημόσιο αφήνοντας να εννοηθεί πως εξυπηρετούσαν συγκεκριμένα συμφέροντα.
Αναφερόμενος δε στον Β. Παπαδόπουλο, υποστήριξε πως δικηγόρος του είναι βουλευτής της ΝΔ και τον κάλεσε «να σηκώσει το χέρι του» ενώ υποστήριξε πως είχε κάνει δώρο 67 εκατ δραχμών το 1991 στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.
Επιτιθέμενος στον Ανδρέα Λοβέρδο υποστήριξε ότι τον Παπαδόπουλο είχε πάει η ίδια η αρχηγός του ΠΑΣΟΚ στο υπουργείο όταν ήταν αν. υπουργός Άμυνας.

Share.

Comments are closed.