Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων: Για την επιστροφή των παρανόμως παρακρατηθέντων

0

Το  ποσό που θα διανεμηθεί στους συνταξιούχους από την Τετάρτη, με την επιστροφή των παρανόμως  παρακρατηθέντων ποσών, παρουσιάζει κατ’ αποκλειστικότητα το Ενιαίο  Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ).
Οι δικαιούχοι της επιστροφής των παρανόμως παρακρατηθέντων ποσών είναι 1.008.277 σε σύνολο 2,6 εκατ. συνταξιούχων και τα ποσά που θα διανεμηθούν ανέρχονται στα 294.999.492 ευρώ.
Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων – το οποίο πρώτο και μαχητικά , είχε αναδείξει το σκάνδαλο των παράνομων παρακρατήσεων – ζητά στην επιστροφή να συνυπολογιστεί και η παρακράτηση της ΕΑΣ (ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης) από τον Αύγουστο του 2010 έως 30 Ιουνίου 2016.
Καλεί τους συνταξιούχους που έχουν κράτηση ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης μέχρι τις 30/6/2016 να έρθουν στα γραφεία του ΕΝΔΙΣΥ με την αρχική απόφαση συνταξιοδότησης και ένα ενημερωτικό σημείωμα σύνταξης ώστε να καταθέσουν υπολογισμένη αίτηση επιστροφής προς τον ΕΦΚΑ.
 Όπως παρατηρεί ο πρόεδρος του Ενιαίου Δικτύου  Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) Νίκος  Χατζόπουλος ,τα ποσά που θα επιστραφούν αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό των άγριων περικοπών στους συνταξιούχους οι οποίοι έχασαν λόγω των συνολικών μνημονιακών περικοπών έως και το 70% των εισοδημάτων τους, μάλιστα  από το  2019  έρχεται νέος κύκλος περικοπών με την μείωση της προσωπικής  διαφοράς, των οικογενειακών επιδομάτων  και την κατάργηση του ΕΚΑΣ καθώς και την αύξηση του αφορολόγητου.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner