Επίθεση Μουζάλα εναντίων των συντρόφων του στον ΣΥΡΙΖΑ! Ανοιχτό το ενδεχόμενο να (ξανα)παραιτηθεί

0

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την παραμονή του ή μη στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής άφησε ο Γιάννης Μουζάλας, μιλώντας στον realfm 97,8
«Αυτή τη στιγμή είμαι στη θέση μου», δήλωσε ο υπουργός, ο οποίος αποκλείστηκε μετά τη χθεσινή ψηφοφορία από τη διεκδίκηση της θέσης του Επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Ταυτόχρονα, εξαπέλυσε επίθεση κατά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που πρόσφατα του είχαν ασκήσει σφοδρή κριτική για το μεταναστευτικό, κάνοντας λόγο για πολεμική που τον ενόχλησε. Χαρακτηριστικά δήλωσε:
«Το ένα ζήτημα είναι μία κριτική και πολεμική καμιά φορά η οποία υπήρξε από κάποιους συντρόφους και το δεύτερο είναι αυτό καθεαυτό το πρόβλημα. Όσον αφορά το πρώτο, οποιαδήποτε κριτική είναι καλοδεχούμενη και πρέπει κανείς να την εξετάζει πολύ σοβαρά. Η πολεμική που ασκήθηκε από ένα κομμάτι των συντρόφων μου, παρότι πήρε προσωπικό χαρακτήρα είναι μία πολιτική κριτική. Αφορά δηλαδή μία άποψη που λέει πρακτικά ότι θα πρέπει να μπούμε σε μία λογική ανοικτών συνόρων, δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα στην επιστήμη και στον κόσμο. Αυτή η διαφωνία προσωποποιήθηκε με ένα άσχημο τρόπο, με ενόχλησε πάρα πολύ. Ξέρετε, όταν δεν μπορείς να χτυπήσεις το γαϊδούρι χτυπάς το σαμάρι».
Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την ανάδειξη των επικρατέστερων υποψηφίων για τη θέση του Επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, όπου ο ίδιος αναδείχθηκε τέταρτος, ο ίδιος σημείωσε:
«Σε κάθε διαγωνισμό κάποιοι πετυχαίνουν, κάποιοι αποτυγχάνουν. Δώσαμε έναν αγώνα με αξιοπρέπεια, με πολύ σοβαρούς συνυποψήφιους και νομίζω ότι στο τέλος θα εκλεγεί κάποιος άνθρωπος, ο οποίος θα βοηθήσει αυτό το πράγμα…».

Share.

Comments are closed.