Τι άλλο θα δούμε…: Έφτιαξαν και βίντεο κλιπ με τον Τσίπρα για το κοινωνικό μέρισμα

0

Δεν έχουν τέλος οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για τη διανομή του «κοινωνικού μερίσματος» μέσα στο Δεκέμβριο, παρά την ομοβροντία καταγγελιών ότι απ’ τη μια  παίρνει δέκα μέσω της υπερφορολόγησης και απ’ την άλλη μοιράζει ένα ως άλλοθι. 
Για να διαφημίσει αυτή την τεράστια επιτυχίας του το Μέγαρο Μαξίμου έδωσε στη δημοσιότητα ένα τηλεοπτικό σποτάκι για το μέρισμα που εξυμνεί την πρωτοβουλία της κυβέρνησης και του ιδίου του Τσίπρα (δοξάστε με!).
Στο διάρκειας 112 δευτερολέπτων βίντεο ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται να προετοιμάζει το διάγγελμα που εκφώνησε στις 13 Νοεμβρίου.
Το βίντεο ξεκινά με κοντινό πλάνο στα πορτοφόλια δύο ηλικιωμένων που έχουν λίγα και λιγότερα και συνεχίζεται με υπονοούμενα για όσους «έχουν πάρα πολλά». Στο σημείο αυτό ο σκηνοθέτης και ο μοντέρ του βίντεο έχουν επιλέξει ως πλάνα ένα πούρο, μια κλειστή σκοτεινή πόρτα και ένα χέρι που προσπαθεί και τελικά καταφέρνει να ανοίξει τις «πύλες» της φοροδιαφυγής προκειμένου, όπως αναφέρεται, να δοθούν «τα κέρδη σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη».
Το σκηνικό στη συνέχεια μεταφέρεται στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αλέξη Τσίπρα να διαβάζει το κείμενο του διαγγέλματος και να κάνει διορθώσεις της τελευταίας στιγμής ενώ ως μουσικό «χαλί» ακούγονται αποσπάσματα από την ανακοίνωση. Όταν, δε, ακούγεται η φράση «ήταν δίκαιο και έγινε πράξη» η κάμερα εστιάζει στο χαμογελαστό πρόσωπο του πρωθυπουργού που διαβάζει τις ίδιες ακριβώς λέξεις!!!!!
Ως… κερασάκι στην τούρτα εμφανίζεται, τέλος, μια χαρούμενη δικαιούχος του μερίσματος (του στιλ: είμαι κεφάτη γυρίζω απ’ του Βερόπουλου, αν θυμαστε) η οποία λέει χαμογελαστή ότι τα χρήματα αυτά που δίνονται «είναι πράξη ανθρώπινη και αποδεκτή και ένδειξη σεβασμού».

Να δούμε τι άλλο θα κάνουν… 

Δείτε το βίντεο με τίτλο «Η δίκαιη διανομή του κοινωνικού μερίσματος στους πολίτες που το έχουν περισσότερο ανάγκη» που θυμίζει το «Τσοβόλα δώσ΄τα όλα»

Share.

Comments are closed.