Πριν από το Πάσχα το ιδρυτικό Συνέδριο του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς

0

Επαφές με όλους τους εμπλεκόμενους, από τους συνυποψήφιους της στην κούρσα για την ανάδειξη επικεφαλής του νέου φορέα, ως τους προέδρους των κομμάτων και κινήσεων που μετέχουν στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, θα έχει το αμέσως επόμενο διάστημα η Φώφη Γεννηματά, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα την πορεία συγκρότησης του νέου φορέα για την οποία και εξελέγη.
Ειδικότερα, η Φώφη Γεννηματά θα συναντήσει τον Νίκο Ανδρουλάκη και τους άλλους υποψηφίους, καθώς και εκπροσώπους κομμάτων και κινήσεων που μετέχουν στο εγχείρημα, προκειμένου να προχωρήσουν ενωτικά στο επόμενο βήμα. Επιπλέον, θα συναντηθεί ξεχωριστά με τον Σταύρο Θεοδωράκη, και για τον συντονισμό των δύο Κοινοβουλευτικών Ομάδων, Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Ποταμιού, κάτι για το οποίο ήδη βρίσκονται σε συνεννόηση ο Γραμματέας της ΚΟ της ΔΗΣΥ Βασίλη Κεγκέρογλου με τον ομόλογό του από το ΠΟΤΑΜΙ Γιώργο Μαυρωτά.
Το επόμενο στάδιο, είναι η συγκρότηση μέσα στον Δεκέμβριο, μίας «Επιτροπής Συνεδρίου», εν είδει ΚΟΕΣ, που θα αναλάβει να οργανώσει το Συνέδριο. Σε αυτήν και θα υπάρχουν ασφαλώς εκπρόσωποι όλων των πλευρών, που μεταξύ άλλων θα εκπονήσουν τις θέσεις, τις καταστατικές αρχές και τις προγραμματικές πολιτικές δεσμεύσεις του νέου φορέα, το συνέδριο το οποίο αναμένεται να γίνει μέχρι το Πάσχα του 2018, ώστε όλα να έχουν ολοκληρωθεί ακόμα και για κάθε εκλογικό ενδεχόμενο.
Στόχος της επικεφαλής του υπό συγκρότηση φορέα, πάντως, ήταν και παραμένει η ίδρυση ενός πολιτικού φορέα που θα συμπεριλαμβάνει τις ευρύτερες προοδευτικές δυνάμεις της Σοσιαλδημοκρατίας, του μεταρρυθμιστικού Κέντρου και της ανανεωτικής Αριστεράς, ο οποίος όμως θα είναι πολιτικά αυτόνομος, με δικά του όργανα και θεσμοθετημένες λειτουργίες στη βάση δημοκρατικών αποφάσεων, με εσωτερική οργανωτική δομή και πολιτικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης του χώρου.
Πάντως στο επιτελείο της κ. Γεννηματά είναι πεπεισμένοι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσει να στιγματίσει αυτήν την προσπάθεια με κάθε επικοινωνιακό τρόπο, σημειώνοντας ότι η κ. Γεννηματά με τον συναινετικό τρόπο που έχει προχωρήσει μέχρι τώρα θα συνεχίσει και κάθε πρόταση και ιδέα θα συζητείται διεξοδικά, ώστε να υιοθετείται με τη μεγαλύτερη αποδοχή.

Share.

Comments are closed.