Θερμοπύλες: Άγριες συμπλοκές προσφύγων για ένα εισιτήριο για Αθήνα

0

Άγριες συμπλοκές ξέσπασαν μεταξύ δεκάδων προσφύγων στο hotspot των Θερμοπυλών το βράδυ της Τετάρτης(22/11) και από θαύμα δεν υπήρξε κάποιος σοβαρός τραυματισμός.
Άτομα που διαμένουν σε δύο κτίρια του κέντρου φιλοξενίας συνεπλάκησαν χρησιμοποιώντας στειλιάρια, σπασμένα τζάμια και γενικά όποιο αντικείμενο μπορούσε να προξενήσει ζημιά στον αντίπαλο. Τελικά τα πνεύματα ηρέμησαν με την εμφάνιση των πρώτων αστυνομικών δυνάμεων που έφτασαν στο σημείο, αλλά και με την επικράτηση των ψυχραιμότερων.
Αφορμή πάντως φαίνεται ότι ήταν το εισιτήριο για το λεωφορείο που τους κατεβάζει στην Αθήνα για την τακτοποίηση των χαρτιών τους για το άσυλο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί οι καυγάδες για μια θέση στα λεωφορεία, με τους οδηγούς να έχουν έντονη ανησυχία και για τη δική τους ασφάλεια. Είναι εμφανές ότι η υπομονή των περισσοτέρων έχει εξαντληθεί, καθώς η Ελλάδα ήταν απλά ο ενδιάμεσος σταθμός για το ταξίδι στη Δύση και πλέον συνειδητοποιούν – όπως βέβαια και οι γηγενείς – ότι το σχέδιο της ΕΕ είναι να παραμείνουν εδώ. Αυτό έχει επηρεάσει την ψυχολογία τους και τα ξεσπάσματα είναι καθημερινά.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner